כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסמוסה במילוי עוף פיקנטי אפויה בתנור

כיסוני עוף מהמטבח ההודי שבדרך כלל מטגנים אותם, אך אנחנו מעדיפים את הגרסה הבריאה יותר והטעימה לא פחות. מתכון לסמוסות פריכות במילוי עוף פיקנטי, אפויות בתנור. אפשר להכין מראש כמות גדולה, לשמור בהקפאה ולאפות כשרוצים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ה בניסן | 07.04.21
סמוסה אפויה במילוי עוף פיקנטי
סמוסה אפויה במילוי עוף פיקנטי (צילום: Satyam Verma from Pexels)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 14 עלי סיגר עגולים
  • שמן לאפייה

למילוי:

  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
  • 1/2 כפית שום מגורד דק
  • 2 בצלים צהובים בינוניים, קצוצים דק
  • 1 כפית זרעי כמון, קלויים
  • 1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 450 גרם עוף טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית חומץ
  • 1/2 כפית תבלין גאראם מסאלה
  • 2-3 פלפל צ'ילי תאילנדי ירוק טרי, קצוץ
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. במחבת טפלון גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפיות שמן, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את הבצלים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך 5-7 דקות, עד לשקיפות.

2. מוסיפים את זרעי הכמון, אבקת הצ'ילי, הכוסברה הטחונה והכורכום. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 30-60 שניות.

3. מוסיפים את העוף, המלח והחומץ, מגביהים לאש בינונית-גבוהה ומבשלים במשך 10-15 דקות ותוך כדי מפוררים את העוף, עד שכל הנוזלים מתאדים והעוף מבושל אך לא יבש.

4. מוסיפים את הגראם מסאלה והצ'ילי התאילנדי, מערבבים הכל יחד 30-60 שניות, מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה. מערבבים היטב ונותנים למילוי להצטנן.

הרכבת הסמוסות:
5. חוצים באמצע כל עלה סיגר, כך שיתקבלו 28 חצאי עיגולים.

כך יוצרים משולש מכל חצי עיגול: על משטח עבודה נקי, מניחים את חצי העיגול, כשהצד המעוגל קרוב אלינו. אוחזים בקצה המעוגל ומקפלים אותו כלפי מעלה, לקצה הישר. מניחים ממילוי העוף בקצה הימני ומקפלים את הקצה פנימה. ממשיכים לקפל, משולש אחר משולש ואת הקצה הסופי מכניסים פנימה, כדי לסגור את המשולש. בשלב הזה אפשר לאחסן את המשולשים בכלי אטום במקפיא וכשרוצים, להפשיר ולאפות.

6. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים בנייר כסף תבנית גדולה עם שוליים בגובה 2.5 ס"מ, יוצקים לתבנית שמן בגובה 0.5 ס"מ, מסדרים בפנים את כל המשולשים בשכבה אחת ויוצקים עליהם מהשמן שבתבנית. אופים במשך 6-8 דקות ואז הופכים את המשולשים ואופים 6-8 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהוב משני הצדדים.

מוציאים לנייר סופג או לרשת תנור לספיחת הנוזלים ומגישים מיד, חם, לצד מטבלים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם