כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ותפוחי אדמה עם נקניקיות ופלפלים

לתבשיל העוף הזה תצטרכו הרבה לחם טוב בצד כי הוא עטוף ברוטב סמיך וממכר עם תפוחי אדמה, נקניקיות ופלפלים מתוקים וחריפים וכך מתאחדים להם בתבנית אחת מגוון חלומי של מרקמים וטעמים (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ט בסיון | 30.05.21
עוף ותפוחי אדמה עם נקניקיות ופלפלים
עוף ותפוחי אדמה עם נקניקיות ופלפלים (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג חלקי עוף - משולשים או פרגיות וחזה עוף עם עצם
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 450 גרם נקניקיות בשר
  • 2 פלפלים מתוקים גדולים (אדומים, צהובים או ירוקים), חתוכים לרצועות דקות
  • 2 פלפלי חלפיניו, חצויים לאורך ואז פרוסים דק (ללא הזרעים)
  • 1 בצל לבן גדול, חצוי לשניים ופרוס דק
  • 1 כפית שום כתוש
  • 4-8 פלפלים חריפים קטנים כבושים (אופציונלי)
  • 2-3 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים, חתוכים לפרוסות עבות ומבושלים במים עד לריכוך
  • 1/2 כוס ציר עוף או מים עם אבקת מרק
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1/4-1/2 כוס חומץ יין אדום
  • 1 כף עלי אורגנו מיובשים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ואם משתמשים בחזה עוף, חוצים אותם לרוחב, ומתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור.

2. בסיר גדול, מחממים את השמן ומשחימים את העופות כשהעור כלפי מטה, במשך כ-5 דקות. הופכים ומטגנים 5 דקות נוספות.

3. מוציאים את העופות לצלחת ומטגנים את הנקניקיות במשך 3-4 דקות. מוציאים אותן וחותכים אותן לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.

4. מוסיפים לסיר את רצועות הפלפלים המתוקים, החלפיניו, הבצל והשום ומקפיצים הכל יחד במשך 5 דקות, עד שהם רכים ומתחילים להשחים.

5. מחזירים את הנקניקיות לסיר, מוסיפים את הפלפלים הכבושים בשלמותם, תפוחי האדמה המבושלים, ציר העוף, היין, החומץ והאורגנו ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים יחד בעדינות ואז מעבירים את כל תכולת הסיר לתבנית גדולה.

6. אופים בתנור במשך 30 דקות, עד שהעופות מבושלים היטב והרוטב מסמיך.

(צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אדיר
לאה 30.05.21
1
נישמע ממש טעים לא הבנתי איפה זה איטלקי
ישראל .כ.30.05.21
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם