כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לשוקי עוף צלויות בשום ורוזמרין

אין חיה כזו, יותר מדי מתכונים לעוף צלוי. הם מושלמים לארוחת צהריים מהירה, לאירוח וכמובן לשבת (ולא, אתם לא באמת אמורים לחכות עד שהיא תבוא). אתם רק צריכים רוזמרין, לימון, שום וטימין וקערה ותבנית אחת. זה שילוב טעים בטירוף שעושה פלאים לבשר. ערבבו הכל יחד ותנו לתנור שלכם לעשות את העבודה בשבילכם. עם אורז לבן וסלט - אתם (והמטבח) מסודרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז בטבת | 09.01.23
כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין
כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס (113 גרם) מרגרינה בטעם חמאה
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי (מ-2 לימונים)
  • 3 כפות רוזמרין טרי, קצוץ דק
  • ½1 כפות מלח גס
  • 4 שיני שום קצוצות דק (כ-4 כפיות)
  • 2 כפיות טימין מיובש
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 8 שוקי עוף
  • 1/2 כוס יין לבן יבש או ציר עוף

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל או על הכיריים. מערבבים פנימה את מיץ הלימון, הרוזמרין, המלח, השום, הטימין והפלפל.

3. מייבשים היטב את שוקי העוף בנייר סופג ומניחים בתבנית. מברישים בתערובת המרגרינה. מוסיפים את היין לתבנית.

4. מכסים וצולים 15 דקות. מגדילים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות, מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות עד שהרוטב מתבהר, העור מקבל גוון שחום והעוף אפוי היטב, 35-45 דקות. נותנים לו לנוח 10 דקות טרם ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם