כיכר השבת

בריא יותר

מתכון לפיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

אנחנו מאד אוהבים פיצה, אך הגזרה שלנו פחות מחבבת אותה. מזל שמצאנו גרסה ביתית שהיא גם יותר מזינה וגם פחות משמינה. איך בעצם? הבצק עשוי מברוקולי. ניתן לפזר עליו מה שרוצים, רק חשוב להימנע מכל דבר שעלול לו להתרכך (כמו רסק עגבניות). מוטב להיצמד לעגבניות טריות, עם הגרעינים ולהוסיף דלעת, חצילים או קישואים צלויים. בונוס: אתם יכולים להכין את הפיצה כמה ימים לפני האכילה. פשוט אפו אותה במשך 20 דקות ואז צננו, עטפו היטב והקפיאו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' בטבת | 01.01.23
פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה
פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק הברוקולי:

  • 600 גרם פרחי ברוקולי (כ-2 ראשים), קצוצים גס (ראו הערה)
  • 3/4 כוס (90 גרם) קמח שקדים
  • 1/2 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לפיצה:

  • 2/3 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 300 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 1/4 כוס (4 גרם) עלי אורגנו טריים
  • שמן זית, לטפטוף
  • שני כדורי מוצרלה טריים של 125 גרם, קרועים
  • עלי בזיליקום טריים - להגשה
  • גבינת פרמזן מגוררת דק - להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מכינים את בצק הברוקולי: עובדים בקבוצות קטנות, מניחים את פרחי הברוקולי במעבד מזון וטוחנים עד שהם קצוצים דק. מעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים לברוקולי את קמח השקדים, הפרמזן, הביצים, המלח והפלפל ומערבבים היטב לאיחוד.

3. מכינים את הפיצה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

4. מחלקים את הבצק לשניים ומהדקים על כל תבנית, לקבלת שני בסיסים עגולים בגודל של כ-28 סנטימטרים. אופים עד שהם מתייצבים ומזהיבים מעט, 17-20 דקות.

5. מפזרים על הבצק את הפרמזן, העגבניות והאורגנו. מזלפים מעט שמן זית ואז מחזירים את הפיצות לתנור ואופים עד להזהבה, 15-20 דקות נוספות.

6. מניחים מעל הפיצות החמות את המוצרלה ומפזרים בזיליקום ופרמזן נוסף.

הערה: עדיף לא להוסיף יותר מדי גבעולים לבצק. פרח עם גבעול של כ-8 סנטימטרים הוא נהדר. יותר מזה - הבצק יכול להפוך למימי. ניתן גם להחליף חצי מהברוקולי או את כולו בכרובית. (שוב, רק אל תשתמשו יותר מדי בגבעולים.)

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21