כיכר השבת

מתכון לעלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים

כך תכינו לזניה, בלי להסתבך עם שכבות מדויקות: מתכון להכנת עלי לזניה מוקפצים ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים. והתוצאה? מנה לא סימטרית, אך טעימה במיוחד (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | ג' בחשוון | 27.10.14
עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים
עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 1 חבילת עלי בזיליקום
  • 3 כוסות עגבניות שרי תמר
  • 10 שיני שום
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס זיתים סורים או טאסוס
  • 1 כף מלח גס
  • 5 כפות שמן זית
  • גבינת פרמזן

אופן הכנת עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים:

רגע לפני: כך תכינו לזניה, בלי להסתבך עם שכבות מדויקות: מתכון להכנת עלי לזניה מוקפצים ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים. והתוצאה? מנה לא סימטרית, אך טעימה במיוחד.

• מרתיחים סיר מלא מים עם כף מלח. שוברים את עלי הלזניה לפיסות גדולות, ומבשלים אותם במים הרותחים, עד לדרגת אל-דנטה (מסירים מהאש רגע לפני שהעלים הופכים לרכים מידי, כיוון שהם ימשיכו להתבשל ברוטב).

• מסירים מהזיתים את החרצנים, וקוצצים אותם גס.

• כותשים את שיני השום.

• מחממים את שמן הזית בווק גדול, ומוסיפים את עגבניות השרי בשלמותן, השום הכתוש, הזיתים, הצנוברים והמלח. מקפיצים את הירקות במשך 5 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים לווק את עלי הלזניה ומערבבים.

• קורעים את עלי הבזיליקום לפיסות גדולות ומוסיפים לווק, מערבבים ומקפיצים הכל יחד במשך 2 דקות נוספות.

אופן ההגשה: מגישים חם. לפני ההגשה, מגרדים מעל הלזניה גבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הבזילקום נותן את כל הטעם.
רותי27.10.14
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21