מה נאכל היום?

מתכון לפסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

הרוטב של הפסטה הירוקה הזו דומה לפסטו באופן הכנתו, אבל שונה בטעמי השום ועשבי התיבול. התערובת המדויקת של עשבי התיבול שבה תשתמשו לא צריכה להיות מדויקת, אבל שילוב של בזיליקום ועירית הוא נקודת התחלה מצוינת. בהצלחה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן זית
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
  • מלח גס
  • 140 גרם עלי תרד בייבי
  • 1/2 כוס בזיליקום, קצוץ דק
  • 1/4 כוס עירית, קצוצה דק
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 340 גרם פסטה קצרה
  • גבינת ריקוטה, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים כמה כפות משמן זית, במחבת גדולה, על אש בינונית ואז מוסיפים את הבצל הסגול והשום. מבשלים עד שהבצל רך ושקוף והשום ריחני, כ-5 דקות. מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהוא נבול, כ-5 דקות נוספות.

2. מוסיפים לבלנדר את תערובת הבצל-תרד, הבזיליקום, העירית, השמנת המתוקה וחצי כוס משמן הזית. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי מאוד, מגרדים את צידי הבלנדר לפי הצורך. מתבלים במלח לפי הטעם.

3. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה, שומרים כחצי כוס ממי הפסטה לפני הסינון. מסננים את הפסטה ואז מחזירים לסיר. מערבבים את הרוטב, מוסיפים מי פסטה לפי הצורך, לציפוי. מגישים עם כף גבינת ריקוטה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר