מה נאכל היום?

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

אם יש לכם פלפלים ובצל, אתם יכולים להכין את הפסטה הזו, עם פריטים שבוודאות שוכנים במזווה שלכם - והכל בכלי אחד. לאחר שהפלפלים והבצל מוקפצים ונהיים רכים ועסיסיים, הפסטה מבושלת ממש באותה מחבת. בקיצור, חגיגה. גם טעים וגם נעים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כפות שמן, מחולקות
  • 2 פלפלים גדולים, אדום וצהוב, פרוסים לרצועות דקות מאד
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • 2 שיני שום גדולות, קצוצות דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 340 גרם פסטה מכל סוג - לבחירתכם
  • 1 כפית גרידת לימון + עוד להגשה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 85 גרם פרמזן מגורר + עוד להגשה
  • פלפל שחור גרוס, להגשה
  • פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים כף אחת מהשמן במחבת גדולה, על אש בינונית. מוסיפים את הפלפלים, הבצל, הצ'ילי הגרוס ורבע כפית מלח ומבשלים - מערבבים מדי פעם - עד שהם רכים, כ-6 דקות; מעבירים לקערה. מוסיפים למחבת את 3 כפות השמן הנותרות יחד עם השום ומבשלים, תוך ערבוב, כדקה. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים דקה נוספת.

2. מוסיפים את הפסטה, ארבע וחצי כוסות מים, גרידת הלימון ורבע כפית מלח ומבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, 13-15 דקות, עד שהפסטה רכה.

3. מערבבים פנימה את מיץ הלימון והפרמזן עד שהגבינה נמסה ונוצר רוטב סמיך ואז מקפלים פנימה את תערובת הפלפלים-בצל ומגישים עם פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה קצוצה וגרידת לימון נוספת ופרמזן אם רוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר