כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לרביולי ברוטב שמנת, עגבניות מיובשות ובזיליקום - ארוחה בחצי שעה

לא תאמינו עד כמה הפסטה הזו טעימה. כלומר, עד שתנסו אותה ואז תוסיפו אותה לתפריט השבועי הקבוע שלכם. הרביולי הזה כל כך קל להכנה (בכל אופן, הוא מתחיל באחד שנקנה בחנות. יום אחד עוד תפשילו שרוולים ותיצרו אותו בבית מאפס, אבל היום, למי יש זמן לזה?) (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח באב | 18.08.20
ארוחה בחצי שעה: רביולי ברוטב שמנת, עגבניות מיובשות ובזיליקום
ארוחה בחצי שעה: רביולי ברוטב שמנת, עגבניות מיובשות ובזיליקום (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 560 גרם רביולי במילוי גבינות, קנוי
  • 2 עגבניות גדולות
  • 3/4 כוס ממרח עגבניות מיובשות
  • 2 כפות חמאה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • ½2 כפות קמח, מנופה
  • ¾1 כוסות חלב
  • 1/3 כוס שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • קורט צ'ילי גרוס
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הרביולי והעגבניות החיות. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה ואת העגבניות עד שקליפותיהן נסדקות כהוגן (אם זה לא קורה לאחר 6 דקות, מסמנים צורת איקס בתחתית העגבניות ומבשלים אותן עוד כשתי דקות), מסירים את העגבניות מהסיר ונותנים להן לנוח עד שמתקררות מעט וניתן לגעת בהן. מקלפים, נפטרים מהגרעינים ופורסים לקוביות. מסננים את הפסטה.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב: במחבת גדולה ועמוקה ממסים את החמאה, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 30 שניות ואז מוסיפים את הקמח ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד, במשך דקה וחצי. תוך כדי ערבוב, מוסיפים לאט לאט את החלב והשמנת.

3. מוסיפים את העגבניות המיובשות ומערבבים להפרדת הגושים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את הצ'ילי. מבשלים את הרוטב עד שהוא מסמיך, מביאים לרתיחה קלה, תוך כדי ערבוב מתמיד ואז מנמיכים את האש ומוסיפים את גבינת הפרמזן והעגבניות החתוכות. מבשלים עד שהגבינה נמסה, תוך ערבוב תדיר.

4. מדללים את הרוטב עם 1/4 כוס חלב נוספת, במידת הצורך. מוסיפים את הרביולי המבושל לרוטב ומקפיצים לציפוי אחיד ואז מוסיפים חצי מכמות הבזיליקום הקצוץ. מגישים את הרביולים חמים עם שאר הבזיליקום מעל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21