כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה סיציליאנית עם אנשובי ופירורי לחם קלויים

הרכיבים של הפסטה הזו אינם רכיבים איטלקיים קלאסיים כיוון שהיא מייצגת את השפעות מדינות הים התיכון הערביות על סיציליה, המחוז שאחראי למנה הנהדרת הזו: מתכון לפסטה עם אנשובי ופירורים קלויים מהלחם של אתמול - תערובת טעמים משגעת שפשוט כיף לאכול (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז באייר | 28.04.21
פסטה עם אנשובי ופירורי לחם קלויים
פסטה עם אנשובי ופירורי לחם קלויים (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/3 כוס + 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 שן שום, קלופה וחצויה
  • קורט נדיב של צ'ילי גרוס
  • 100 גרם אנשובי משימורים, מסוננים
  • 230 גרם ספגטי, רצוי 100% קמח דורום
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 1 כוסות פירורים גסים מלחם בן יום אחד

אופן ההכנה:

1. במחבת, רצוי מברזל יצוק, מחממים 3 כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים את פירורי הלחם וקולים אותם תוך ערבוב מתמיד במשך כ-2 דקות, עד שהם זהובים-שחומים ומעבירים מיד לקערה, כדי לעצור את הבישול ולמנוע מהם להישרף.

2. שוטפים את האנשובי המסוננים, מייבשים וחותכים אותם לקוביות קטנות.

3. בסיר גדול, מרתיחים מים מומלחים ומבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. לדרגת אל דנטה.

4. במחבת עם תחתית כבדה, מחממים בה 1/3 כוס שמן זית. מוסיפים את השום ומטגנים אותו על אש בינונית עד להזהבה ומוציאים את השום מהמחבת לצלחת.

5. מנמיכים לאש הכי קטנה שאפשר, מוסיפים למחבת את הצ'ילי הגרוס וקוביות האנשובי ומבשלים אותם במשך דקה תוך כדי שמועכים אותם יחד למחית בעזרת גב של כף עץ. מכבים את האש כדי לא לאפשר לשמן להתחמם יותר מדי ויוצקים למחבת 3 כפות ממי הבישול של הפסטה. מדליקים שוב את האש ומחממים על חום נמוך מאוד.

6. מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה למחבת עם רוטב האנשובי והצ'ילי ומערבבים לציפוי. מחלקים את הפסטה בין 2 קערות הגשה אישיות, מפזרים כף פטרוזיליה קצוצה מעל כל מנה ומערבבים פנימה את פירורי הלחם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21