כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לניוקי ברוטב עגבניות שרי ומוצרלה

חם היום ולכן אנחנו לא מתכוונים להכין את הניוקי בעצמנו, אלא לתקתק את המנה בעזרת ניוקי קנויים איכותיים אליהם אנחנו מחברים רוטב חלומי שמבוסס על עגבניות שרי ומוצרלה עם שום, אורגנו ויין לבן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ' בסיון | 31.05.21
ניוקי ברוטב עגבניות שרי ומוצרלה
ניוקי ברוטב עגבניות שרי ומוצרלה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם ניוקי איכותיים
  • 15 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל שחור
  • 15 עגבניות שרי שלמות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כף אורגנו טרי, קצוץ או 1 כפית אורגנו מיובש
  • 3/4 כוס מוצרלה מגוררת
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומבשלים את הניוקי בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומניחים בצד.

2. במחבת ברזל יצוק שמתאימה גם לאפייה (או במחבת רגילה ואחר כך תעבירו את תכולתה לתבנית), ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית על אש בינונית.

3. מוסיפים את הניוקי המבושלים, משחימים אותם במשך 5 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.

4. מוסיפים את הבצל למחבת ומאדים אותו עד לשקיפות. מתבלים קלות במלח ופלפל שחור ואז מוסיפים את עגבניות השרי בשלמותן ומבשלים אותן תוך ערבוב מתמיד עד שהן נסדקות.

5. מוסיפים את השום והצ'ילי הגרוס, מבשלים 30 שניות ויוצקים מעל את היין הלבן, מבשלים עד שהוא מצטמצם בחצי. שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות והאורגנו ומערבבים.

אם משתמשים במחבת רגילה, אז בשלב הזה שופכים את תכולתה לתבנית אפייה וממשיכים לסעיף הבא:

6. מוסיפים את המוצרלה והניוקי מערבבים עד שהגבינה מעט נמסה ומפזרים מעל את הפרמזן.

7. אופים במשך 20-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומבעבע. מצננים במשך 10 דקות, מקשטים בפטרוזיליה ובזיליקום קצוצים ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21