כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

הרוטב של הפסטה הירוקה הזו דומה לפסטו באופן הכנתו, אבל שונה בטעמי השום ועשבי התיבול. התערובת המדויקת של עשבי התיבול שבה תשתמשו לא צריכה להיות מדויקת, אבל שילוב של בזיליקום ועירית הוא נקודת התחלה מצוינת. בהצלחה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' באלול | 05.09.22
פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה
פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן זית
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
  • מלח גס
  • 140 גרם עלי תרד בייבי
  • 1/2 כוס בזיליקום, קצוץ דק
  • 1/4 כוס עירית, קצוצה דק
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 340 גרם פסטה קצרה
  • גבינת ריקוטה, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים כמה כפות משמן זית, במחבת גדולה, על אש בינונית ואז מוסיפים את הבצל הסגול והשום. מבשלים עד שהבצל רך ושקוף והשום ריחני, כ-5 דקות. מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהוא נבול, כ-5 דקות נוספות.

2. מוסיפים לבלנדר את תערובת הבצל-תרד, הבזיליקום, העירית, השמנת המתוקה וחצי כוס משמן הזית. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי מאוד, מגרדים את צידי הבלנדר לפי הצורך. מתבלים במלח לפי הטעם.

3. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה, שומרים כחצי כוס ממי הפסטה לפני הסינון. מסננים את הפסטה ואז מחזירים לסיר. מערבבים את הרוטב, מוסיפים מי פסטה לפי הצורך, לציפוי. מגישים עם כף גבינת ריקוטה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21