כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

אם יש לכם פלפלים ובצל, אתם יכולים להכין את הפסטה הזו, עם פריטים שבוודאות שוכנים במזווה שלכם - והכל בכלי אחד. לאחר שהפלפלים והבצל מוקפצים ונהיים רכים ועסיסיים, הפסטה מבושלת ממש באותה מחבת. בקיצור, חגיגה. גם טעים וגם נעים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בטבת | 22.01.23
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כפות שמן, מחולקות
  • 2 פלפלים גדולים, אדום וצהוב, פרוסים לרצועות דקות מאד
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • 2 שיני שום גדולות, קצוצות דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 340 גרם פסטה מכל סוג - לבחירתכם
  • 1 כפית גרידת לימון + עוד להגשה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 85 גרם פרמזן מגורר + עוד להגשה
  • פלפל שחור גרוס, להגשה
  • פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים כף אחת מהשמן במחבת גדולה, על אש בינונית. מוסיפים את הפלפלים, הבצל, הצ'ילי הגרוס ורבע כפית מלח ומבשלים - מערבבים מדי פעם - עד שהם רכים, כ-6 דקות; מעבירים לקערה. מוסיפים למחבת את 3 כפות השמן הנותרות יחד עם השום ומבשלים, תוך ערבוב, כדקה. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים דקה נוספת.

2. מוסיפים את הפסטה, ארבע וחצי כוסות מים, גרידת הלימון ורבע כפית מלח ומבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, 13-15 דקות, עד שהפסטה רכה.

3. מערבבים פנימה את מיץ הלימון והפרמזן עד שהגבינה נמסה ונוצר רוטב סמיך ואז מקפלים פנימה את תערובת הפלפלים-בצל ומגישים עם פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה קצוצה וגרידת לימון נוספת ופרמזן אם רוצים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21