כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון סנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד - קוקילידה

קינוח מפנק לשבת קיצית: מתכון לקוקילידה ביתית - סנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד שאפשר להכין בגרסה חלבית או פרווה, לבחירתכם • אזהרה: קלוריות (מתכונים, אוכל)

7
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בסיון | 04.06.15
סנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד או פשוט: קוקילידה
סנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד או פשוט: קוקילידה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • לעוגיות שיבולת שועל:
  • 3/4 כוס קמח לבן / מלא (100 גרם)
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל (180 גרם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 113 גרם חמאה / מרגרינה רכה מאוד
  • 2/3 כוס סוכר חום בהיר (134 גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס צימוקים (לא חובה)
  • 1/2 ק"ג גלידת וניל חלבית / פרווה
  • לציפוי השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן הכנת סנדוויץ' גלידה ושוקולד:

רגע לפני: מתכון לסנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד או פשוט: קוקילידה ביתית חלבית או פרווה, לבחירתכם. המרכיב הכי חשוב במתכון הזה הוא סבלנות.

הכנת עוגיות שיבולת שועל:

• מחממים את התנור ל-175 מעלות.

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, והמלח.

• מעבדים במיקסר את החמאה או המרגרינה יחד עם הסוכר, עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.

• מוסיפים את תערובת הקמח לקרם, וממשיכים לעבד את להטמעה. מוסיפים גם את שיבולת השועל והצימוקים.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ויוצקים עליה 24 תלוליות מהתערובת במרחקים שווים, בעזרת כף. מרטיבים את הידיים ובעזרת קצות האצבעות משטחים את התלוליות לעוגיות עגולות, אך לא יותר מידי. העוגיות יתפשטו עוד באפייה.

• אופים במשך 8-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מעבירים לרשת אפייה לצינון מוחלט.

הכנת ציפוי השוקולד:

• קוצצים גס את השוקולד, וממיסים עם השמן במיקרוגל (לא יותר מידי זמן, נזהרים שלא יישרף) בשיטת בן מארי (סיר קטן בתוך סיר גדול מלא מים רותחים), תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת נוזל שוקולדי חם.

רגע האיחוד:

• מניחים לגלידה להפשיר מעט, ומתחילים לעבוד בזריזות: מניחים כף גלידה על עוגייה, מניחים מעל עוגייה נוספת ומוחצים בעדינות, כדי שהגלידה תתפשט על כל שטח העוגיות. מחליקים סביב בעזרת סכין שהגלידה לא 'תברח' משולי העוגיות.

• מכניסים את הסנדוויצ'ים להקפאה למשך שעה-שעתיים.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מוציאים מההקפאה, וטובלים כל סנדוויץ' גלידה בשוקולד המומס, עד שהם מצופים היטב. הדרך הפשוטה והנקייה לעשות זאת היא לנעוץ קיסם בגלידה הקפואה, לטבול בשוקולד, כך שיהיה מצופה מכל עבר. מניחים כף שוקולד על נייר האפייה, ועליו את הסנדוויץ' כשהוא מאונך. כך עם כל העוגיות.

• מכניסים להקפאה למשך שעתיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דלית05.06.15
4
אמאלה זה פשוט הורס חייבת לנסות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיטל26.03.15
3
נראה לי שכדאי לקרר את העוגיות במקרר או במקפיא לפני הוספת הגלידה.
חני08.06.15

הצגת כל התגובות

2
טעים ביותר!!!
םםם26.03.15
1
נראה טעים אולי נכין לשבת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
של26.03.15
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21