כיכר השבת

מנשנשים בריאות

מתכון לחטיף גרנולה עם שוקולד

רוב חטיפי הגרנולה מתוקים מידי ויקרים מידי באופן לא יחסי, אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם ועל הדרך תרוויחו מנה של בריאות. מתכון לחטיף גרנולה עם שוקולד שטעים לנשנש בכל זמן (מתכונים, אוכל)

12
כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' באלול | 23.08.15
חטיף גרנולה עם שוקולד. לנשנש בריאות
חטיף גרנולה עם שוקולד. לנשנש בריאות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
  • 3 כפות שמן קנולה + שמן לשימון התבנית
  • 1/2 כוס זרעי פשתן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח (לא חובה)
  • 1/3 כוס דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס

אופן הכנת חטיף גרנולה:

רגע לפני: רוב חטיפי הגרנולה מתוקים מידי ויקרים מידי באופן לא יחסי, אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם ועל הדרך תרוויחו מנה של בריאות. מתכון לחטיף גרנולה עם שוקולד שטעים לנשנש בכל זמן.

• מחממים את התנור ל-150 מעלות.

• מחממים 3 כפות שמן במחבת רחבה, מוסיפים את שיבולת השועל, ותוך ערבוב מתמיד על אש בינונית קולים את הגרגרים - זהירות לא לשרוף אותם. כשחלקם מתחילים להשחים, אחרי 6-7 דקות בערך, מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

• מוסיפים לקערה את זרעי הפשתן, הקינמון והמלח ומערבבים.

• מנקים היטב את המחבת, ומבשלים בה את הדבש, תמצית הווניל והסוכר החום. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית, עד לקבלת סירופ - אחרי 5 דקות. מסירים מהאש.

• יוצקים את הסירופ על תערובת שיבולת השועל, ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון למשך 5 דקות, ומוסיפים לתערובת את השוקולד.

• מרפדים תבנית בגודל 22x22 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות.

• יוצקים לתבנית את התערובת בשכבה אחידה, ואופים במשך 20 דקות. השגיחו שהתערובת לא תיאפה יותר מידי, ותתקשה.

• מוציאים מהתנור, מניחים לקירור, ופורסים ל12-16 מלבנים בגודל שווה.

• מאחסנים בכלי אטום ושולפים כשמתחשק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
גם לי לא יצא כמו בתמונה. חבל על החומרים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
צפונית21.08.15
7
רציתי לדעת איך עושים את הצורה ??? תודה
מיכל18.08.15
6
ניראה שבתמונה זה עשיר יותר
litl26.08.15

הצגת כל התגובות

5
לא הכנתי עדין ....אני בדרך להכין בלי נדר רק רציתי לשאול אם זה יוצה מתוק מאוד ???
טליה18.08.15
המתיקות מגיעה בעיקר מהשוקולד
חיה18.08.15
חיכיתי למשהו בריא יותר
יוצא טעים אבל26.08.15
4
יש אפשרות לוותר על זרעי פשתן?
?18.08.15
3
יצא קשה מאוד ומתוק
אני28.07.20
2
הכנתי, יצא מושלם! אך נראה לי שצריך להפחית במלח כו"כ באמת הצורה לא יוצאת אותו דבר כי זה ממש מתפורר, נראה לי שכדאי להוסיף יותר קרמל של הדבש וכו'. טיפ: כדי לחתוך לצורות את החטיף יש לחתוך זאת (בלי להוציא מהתבנית) כשזה עוד חם, אח"כ זה מתקשה ואין טעם תרתיי משמע... . טיפ אחרון, הוספתי לקליית הגרנולה גרעינ
אני01.09.15
1
אם רוצים את זה דייט איך מכינים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אורח19.08.15
אולי גם יעניין אותך
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21