כיכר השבת

מתכון לסופגניות בצק רבוך במילוי קרם מסקרפונה מייפל

הקונדיטורית תמר לוי עם מתכון לבצק רבוך מטוגן במילוי קרם מסקרפונה מייפל ובציפוי מגנום שוקולד עם שבבי לוז מקורמל ומחית פרלינה. בשלוש מילים: קינוח "אלסי" אדיר (מתכונים לחנוכה, אוכל)

5
תמר לוי | כיכר השבת | כ"ט בכסלו | 29.12.16
סופגניות בצק רבוך במילוי קרם מסקרפונה מייפל
סופגניות בצק רבוך במילוי קרם מסקרפונה מייפל (צילום: תמר לוי)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • לבצק הרבוך:
  • 125 מ"ל חלב
  • 125 מ"ל מים
  • 5 גרם מלח
  • 5 גרם סוכר
  • 110 גרם חמאה
  • 140 גרם קמח, מנופה
  • 180 גרם ביצים (2 ביצים בגודל M)
  • שמן עמוק לטיגון
  • למחית פרלינה:
  • 250 גרם אגוזי לוז
  • 150 גרם סוכר
  • למוס מייפל מסקרפונה:
  • 300 מ"ל סירופ מייפל
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חלמונים (מכ-5 ביצים ממוצעות)
  • 6 גרם אבקת ג'לטין
  • 30 מ"ל מים
  • 500 גרם גבינה מסקרפונה
  • 2 גרם מלח ים אטלנטי
  • לציפוי המגנום:
  • 300 גרם שוקולד חלב
  • 150 גרם חמאת קקאו (ניתן להשיג בחניות מתמחות)

אופן הכנת סופגניות בצק רבוך במילוי קרם מסקרפונה מייפל:

רגע לפני: לקינוח הזה קוראים Elsi. אלסי זאת אמא שלי וכבר הרבה זמן שאני רוצה להקדיש לה קינוח. אמא שלי מיוחדת! לכן זה היה צריך להיות משהו מיוחד שמאפיין אותה. הקינוח מורכב מבצק רבוך מטוגן, מצופה במגנום שוקולד חלב עם שבבי לוז מקורמל, ממולא בקרם מסקרפונה מייפל (עפ"י כריסטוף מישלק) ומחית פרלינה לוז תוצרת וולדרוף אסטוריה. זה כל כך היא! פריכה מבחוץ, רכה ועשירה מתוכן מבפנים.

הכנת הבצק:

1. בסיר, מביאים לרתיחה את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.

2. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית למשך 2 דקות כדי לצנן מעט את הבצק. בהדרגה, מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב עד שהן נטמעות היטב בבצק.

3. מעבירים את מסת הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב בעובי 14 מ"מ.

4. גוזרים נייר אפיה ל-4 ריבועים שווים, משרטטים עליהם עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומזלפים עיגול של בצק לפי הסימון.

5. מחממים בסיר את השמן על אש בינונית נמוכה (עד 180 מעלות), ומכניסים לטיגון את הבצק שזילפנו יחד עם נייר האפייה (הוא משתחרר במהלך הטיגון). מטגנים עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים ומניחים לצינון על נייר סופג.

הכנת קרם המסקרפונה מייפל - מכינים יום מראש ומקציפים לפני המילוי:

1. בסיר, מבשלים את סירופ המייפל על אש בינונית עד שהוא מצטמצם ל-220 מ"ל ומניחים בצד לקירור.

2. בקערה, מערבבים את אבקת הג'לטין עם המים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

3. מוסיפים את השמנת והמלח לסיר עם המייפל ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את מסת הג'לטין ומערבבים היטב.

4. יוצקים בהדרגה את תכולת הסיר לקערת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וטוחנים היטב בבלנדר מוט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה שלם.

5. לאחר לילה בקירור, מעבירים את הבלילה לקערת המיקסר ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב. מעבירים לשק זילוף.

אופן הכנת מחית הפרלינה:

1. בסיר, מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל זהוב בגוון ענברי. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב במשך דקה. מסירים מהאש ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים (כדאי לשמור מעט אגוזים מקורמלים לקישוט)

2. טוחנים את האגוזים המקורמלים במעבד מזון עד לקבלת תערובת נוזלית ומעבירים לשק זילוף.

אופן הכנת ציפוי המגנום שוקולד:

1. בבאן מארי (סיר בתוך סיר), ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו עד להמסה מלאה ומערבבים היטב.

הרכבת הקינוח:

1. בתחתית כל "סופגנייה" יוצרים 4 חורים קטנים ב-4 קצוות, ומזלפים מעט ממחית הפרלינה בכל ארבעת החורים.

2. מזלפים גם את קרם המסקרפונה מייפל בכל ארבעת החורים עד שכל כיס האוויר מתמלא בקרם.

3. טובלים את "הסופגנייה" בציפוי המגנום, מניחים על רשת ומפזרים מעל את שבבי האגוזים המקורמלים, מכניסים לקירור עד להתקשות מלאה של הציפוי ומגישים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לתמר

לסלפי-אוכל קודמים:

>> מתכון לפאי תפוחים עם טוויסט

>> מתכון לפבלובה במילוי ג'לי רימונים - פרווה

>> מתכון לנוטלה - ממרח אגוזי לוז ושוקולד

>> מתכון לטארט פיסטוקים ודובדבנים

>> מתכון עוגה בחושה של אגסים, שוקולד ומרציפן

>> מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס עם טוויסט

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מאוד דומה לעוגה צרפתית קלסית ששמה paris-brest (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
israel29.12.16
1
כל הכבוד שאת יודעת לעשות דברים טעימים לחייך ויפים למראה עיניים!!! אך דא עקא הם ממממזזזזיייקקקייםםם לבריאותנו!!! בואו ונודה על האמת הידועה!!!!! הקמח הלבן הסוכר הלבן הטיגון השמן השוקולד כל הפרודוקטים הנ״ל אסורים בתכלית האיסור!!! מה לא מובן וברור כאן? למה להעלות לנו את הרוק? לגרות אותנו? ולגרום לנו לר
שולי חן29.12.16
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21