כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לכנאפה - הקינוח הערבי האולטימטיבי שכולם מכינים עכשיו

כנאפה הוא מאפה מתקתק מהמטבח הערבי, המורכב משערות קדאיף וגבינה, שמעליו נמזג סירופ שהופך את כל החגיגה הזו למשובחת אפילו יותר. הנה גרסה קלה ופשוטה להכין אותו גם בבית (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בשבט | 28.01.20
כנאפה - הקינוח הערבי האולטימטיבי שכולם מכינים עכשיו
כנאפה - הקינוח הערבי האולטימטיבי שכולם מכינים עכשיו (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לכנאפה:

  • 1/2 קילוגרם בצק פילו
  • 1 ק"ג גבינה מוצרלה, מגורדת
  • ½1 כוסות (284 גרם) חמאה, מומסת
  • צבע מאכל כתום (לא חובה)
  • 3/4 כוס (100 גרם) פיסטוקים קצוצים

לסירופ:

  • 4 כוסות (1 ק"ג) סוכר מגורען
  • 1 כפית (5 מ"ל) מיץ לימון
  • 2 כוסות (500 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הסירופ: מערבבים את הסוכר, המים ומיץ הלימון יחד בסיר.

2. מבשלים על אש בינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב מדי פעם, עד להמסת הסוכר. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקררות מלאה.

3. מחממים תנור ל-190 מעלות. מעבירים את בצק הפילו לקערה גדולה. משתמשים בידיים ומפרקים אותו לחתיכות קטנות.

4. שופכים את החמאה המומסת וצבע המאכל (אם משתמשים) על הבצק המגורר ומערבבים עם הידיים עד שהחמאה וצבע המאכל מופצים באופן שווה. עדיף להשתמש בזוג כפפות כדי שהידיים לא יצבעו גם כן.

5. משטחים מחצית מהבצק על תבנית עוגה גדולה ועגולה.

6. מורחים את הגבינה על גבי הבצק ומשאירים לפחות 2.5 סנטימטרים מרווח סביב הקצוות.

7. מכסים את הגבינה עם יתר הבצק ודואגים לכסות תחילה את הקצוות כדי לאטום את הגבינה ולמנוע את דליפתה במהלך האפייה.

8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות. לאחר האפייה, מוציאים מהתנור והופכים בזהירות על מגש או צלחת הגשה. מרימים בעדינות את התבנית.

9. יוצקים את הסירופ הקריר מעל הכנאפה. מקשטים בפיסטוקים קצוצים ומגישים חם.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מדהים
אור09.07.20
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21