כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לקינוח כוסות של שכבות מוס שוקולד וריבת פטל אדום, שמכינים ב-25 דקות

אנחנו חובבי מתוקים, אבל לא תמיד יש לנו את הזמן (או האנרגיה) להקציף מנה אחרונה מרשימה לכל אירוע. כמה טוב שיש את שבת שגורמת לנו לשנס מותניים ולהשקיע בה כמו שצריך. המתכון הזה של שכבות מוס שוקולד ומעין ריבת פטל ביתית, הוא אלגנטי במיוחד ועם זאת, מהיר הכנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה בשבט | 20.02.20
תוך 25 דקות: קינוח כוסות של שכבות מוס שוקולד וריבת פטל אדום
תוך 25 דקות: קינוח כוסות של שכבות מוס שוקולד וריבת פטל אדום (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לריבת הפטל:

  • 340 גרם פטל אדום, טרי או קפוא
  • קורט מלח
  • קמצוץ קינמון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס (99 גרם) סוכר מגורען, מחולקת לשניים

למוס השוקולד:

  • 412 גרם קרם קוקוס קר (משתמשים אך ורק בחלק השומני המוקשה)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר מגורען
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 170 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
  • פטל טרי, לפי הצורך - להגשה (לא חובה)
  • שבבי שוקולד, לפי הצורך - להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מכינים את ריבת הפטל: מניחים את הפטל בסיר בינוני. בקערה קטנה מערבבים 1/4 כוס מהסוכר, יחד עם המלח והקינמון, עד לשילוב.

2. מוסיפים את תערובת הסוכר לפטל ומערבבים לאיחוד. מחממים על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגרגרים מתפרקים לחלוטין, במשך 6-8 דקות.

3. בקערה הקטנה שבה עורבב הסוכר, מערבבים את שאר הסוכר עם הקורנפלור. מוסיפים לתערובת הפטל ומערבבים לשילוב. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד, על אש בינונית-נמוכה, עד שהתערובת מתעבה. מוסיפים את הווניל ומערבבים. מניחים בצד להתקררות.

4. מכינים את מוס השוקולד: בקערת המערבל החשמלי, מקציפים את קרם הקוקוס, הסוכר, המלח והווניל במהירות בינונית-גבוהה, עד שהתערובת נראית כמו "הרים" רכים. ממסים את השוקולד עד שהוא נוזל (אפשר לעשות זאת במיקרוגל בפעימות של 15 שניות או בקערה המותקנת מעל סיר מים רותחים).

5. מתחילים להקציף את קרם הקוקוס שוב במהירות בינונית-נמוכה ומוסיפים את השוקולד בזרם איטי ויציב. מערבבים רק עד לאיחוד. התערובת עדיין צריכה להיראות רכה וחלקה, כמו קצפת. אם היא מתחילה להתעבות או להתמצק, מקפלים את יתרת השוקולד ביד.

6. יוצקים את מוס השוקולד ל-4-6 כוסות הגשה, תוך שימוש בכשליש ממנו. מניחים מעל את ריבת הפטל, תוך שימוש בכחצי ממנה. מוסיפים שכבה נוספת של שוקולד, תוך שימוש בשליש נוסף מהתערובת ואז מניחים את ריבת הפטל. מסיימים עם שאר מוס השוקולד. מקשטים בפטל טרי ובשבבי שוקולד, אם רוצים. מגישים מיד, או שמאחסנים במקרר עד 8 שעות.

הערה: להכנת שבבי שוקולד, משתמשים בקולפן ירקות נקי ופשוט "מקלפים" את השוקולד. זה עובד הכי טוב כשהשוקולד מעט חם. ניתן לחמם אותו במיקרוגל בפעימות של 5 שניות, אבל הוא עדיין צריך להיות מוצק - לא מבריק או נמס בכלל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21