כיכר השבת

גאוני

מתכון למופלטה רכה וטעימה כמו של סבתא

אוראל בראל הבריק עם יציאה גאונית - ואנחנו החלטנו לזרום ולהכין בחנוכה מופלטה רכה וטעימה שמגישים עם דבש וחמאה כחלק ממנהג אכילת מאכלי חלב לזכר מעשה יהודית (מתכונים, אוכל)    

14
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
מופלטה
מופלטה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס סוכר (לא כוס מדידה, אלא כוס חד פעמית)
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כוסות מים פושרים

להגשה: דבש וחמאה

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מיקסר, מערבבים קלות את המים, הסוכר והשמרים ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.

    2. מוסיפים את הקמח והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות.

    3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומשומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

    4. בידיים משומנות מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל שווה, מסדרים אותם בתבנית משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

    5. משמנים 2 ניירות אפייה, מניחים כדור בצק במרכז אחד הניירות, מכסים עם הנייר השני ומרדדים עם מערוך לעיגול דק.

    6. מסירים את נייר האפייה העליון, מרימים את נייר האפייה התחתון ועליו עיגול הבצק והופכים אותו ישירות לתוך מחבת גדולה ומחוממת היטב. מסירים את נייר האפייה, מחזירים אותו למשטח העבודה, מרדדים עיגול נוסף והופכים אותו לתוך המחבת. הופכים את שתי המופלטות, מרדדים עיגול נוסף וחוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שהבצק נגמר - בכל פעם שמוסיפים עיגול נוסף למחבת, הופכים את כולם יחד.

    מגישים את המופלטות חמות עם חמאה בטמפרטורת החדר ודבש, למריחה.

    אופן ההכנה - בתמונות:

    מערבבים את השמרים עם המים והסוכר וממתינים 10 דקות (צילום: אוראל בראל)
    מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים לבצק אחיד (צילום: אוראל בראל)
    מתפיחים שעה בקערה משומנת (צילום: אוראל בראל)
    מגלגלים לכדורים ומתפיחים עוד 15 דקות (צילום: אוראל בראל)
    מניחים כדור בצק במרכז נייר אפייה משומן (צילום: אוראל בראל)
    מכסים עם נייר אפייה משומן ומרדדים לעיגול דק (צילום: אוראל בראל)
    הופכים למחבת שטוחה ומחוממת (צילום: אוראל בראל)
    מסירים את נייר האפייה (צילום: אוראל בראל)
    מגישים חם עד חמאה ודבש (צילום: אוראל בראל)

    אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

    תוכן שאסור לפספס
    14 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    13
    חברה זה ממש לא רעיון גאוני או חדיש אנחנו עושים בביתנו כבר כמה שנים מופלטות בחנוכה..... מפרגנת לו חג שמח!!
    חג שמח לכל עמ'י01.12.21
    12
    נראה מעולה
    וואלה באמת רעיון נכין הערב 30.11.21
    11
    חחחחחח גאוןן
    אנונמית30.11.21

    הצגת כל התגובות

    10
    פשןט כי זה לא מטוגן
    לא מטוגן30.11.21
    יש פה מספיק שמן בשביל שיהיה מותר לאכול את זה בחנוכה אל תדאגי
    ס30.11.21
    9
    נראה אשש
    שירה30.11.21
    8
    נראה אש
    יוחנן30.11.21
    7
    נראה מעולה! רעיון גאוני
    שירי30.11.21
    6
    מדהים!!!
    ללא שם30.11.21
    5
    ווואו איזה חשק עשיתם ליייי😍מטורףףףף
    שני30.11.21
    4
    אפשר את פרטי הבחור?מחפש שף צמוד לאוגילרך חרדי
    ג'קי שבו30.11.21
    3
    אלוף.הבחור עשה לי את החג עוד יותר שמח.אחלה אוראל תודה רבה
    ללא שם30.11.21
    2
    וואלה איזה כיף!!! רעיון! גיוון מעניין, לפעמים נמאס מהסופגניה הקלאסית. תודה
    ללא שם30.11.21
    1
    וואוווו מדהים
    יוחנן30.11.21
    אולי גם יעניין אותך
    קינוחים
    ש

    גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

    כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

    באנו לשדרג

    מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

    כיכר אוכל | 28.02.23

    תוצרת בית

    כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

    כיכר אוכל | 26.01.23

    באנו לשדרג

    כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

    כיכר אוכל | 25.12.22

    חנוכה

    עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

    כיכר אוכל | 19.12.22
    ש

    טכנולוגיה למהדרין

    להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

    כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

    חנוכה

    מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

    כיכר אוכל | 18.12.22

    תוצרת בית

    לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

    כיכר אוכל | 30.11.22

    חלבי או פרווה

    כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

    באנו לשדרג

    ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

    כיכר אוכל | 16.11.22
    ש

    להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

    מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

    כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

    ליד הקפה

    כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

    ליד הקפה

    זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

    ליד הקפה

    מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

    כיכר אוכל | 04.09.22

    שעת יצירה

    מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
    ש

    לימודי דיינות

    כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

    כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

    תרבחו ותסעדו

    שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

    מאנצ'ינג

    נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

    קינוח חורפי מהיר

    מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

    פינוק לסוף השבוע

    תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
    ש

    רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

    אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

    כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

    מתוק ומנחם

    נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

    מהיר ובריא

    כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

    באנו לשדרג

    מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

    כיכר אוכל | 08.12.21