כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לתפוחים מטוגנים ברוטב קרמל שאי אפשר להפסיק לאכול

הקינוח הדרום אמריקאי הזה הוא בעצם כמו פאי תפוחים, רק ללא בצק. ניתן לשלב אותו עם כל דבר: עוגת שוקולד / גבינה, פנקייקים, וופלים, דייסת קוואקר, גלידה ועוד. השתמשו בסוג התפוחים האהוב עליכם, זה לא באמת משנה. ותוכלו להשאיר אותם בקליפתם ולקבל מרקם פריך יותר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב בחשוון | 16.11.22
ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל
ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 תפוחים, מגורענים, קלופים ופרוסים
  • 6 כפות חמאה, מחולקות
  • 6 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות עמילן תירס
  • 3/4 כוס סיידר תפוחים
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הסוכרים, הקינמון ואגוז המוסקט בקערה קטנה. במחבת מברזל יצוק, על אש בינונית, ממיסים 4 כפות מהחמאה ומוסיפים את התפוחים, תערובת הסוכר ומיץ הלימון. מערבבים עד שהתפוחים מצופים במלואם.

2. מורידים את האש לנמוכה. מכסים את המחבת ומבשלים 12-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מרגישים רכים בנעיצת מזלג. בינתיים, מוסיפים את עמילן התירס וסיידר התפוחים לקערה קטנה ומקציפים - לאיחוד.

3. כשהתפוחים רכים, משתמשים בכף מחוררת כדי להעביר אותם לקערה גדולה ומשאירים את המיצים שלהם במחבת. יוצקים את תערובת סיידר התפוחים למחבת ומערבבים, לאיחוד עם המיצים. מבשלים 1-2 דקות, או עד שהנוזל מתחיל להסמיך, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את התפוחים בחזרה למחבת ומערבבים לציפוי מלא. מוסיפים את שאר החמאה. מבשלים עד שהיא נמסה והרוטב מקבל מרקם של סירופ. מסירים מהאש ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21