כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

אל תתנו לעונת ההדרים לחמוק לפני שתכינו את הגרניטה הצהבהבה הזו. אבל קודם, הנה, אנחנו מסבירים: גרניטה היא קינוח איטלקי פירותי שכפי שהבנתם, דומה מאד לברד. שימו לב: היא קלה להכנה בבית, בלי מכשירים ואביזרים מיוחדים ודורשת רק ארבעה מרכיבים. הגישו אותה כמנה אחרונה קלה ומרעננת בארוחת צהריים וכשיבוא הקיץ, החליפו את מיץ התפוזים באבטיח (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' באדר | 28.02.23
מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג
מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (מ-9 תפוזים בינוניים)
  • גלידת וניל, להגשה

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן, על אש בינונית, מערבבים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב עד להמסת הסוכר.

2. מערבבים פנימה את מיץ התפוזים, מסירים מהאש ומעבירים את התערובת לתבנית אפייה בינונית רדודה (כמו תבנית של עוגה או תבשיל). מעבירים למקפיא. לשיטה הקלה ביותר, הקפיאו אותה במלואה, ללא הפרעה (ותגרדו את התערובת מאוחר יותר, ליצירת גבישים קטנים), כ-4-5 שעות. לקבלת גבישים גדולים, ערבבו את הגרניטה כל 30 דקות-שעה, תוך כדי שהיא קופאת, כ-3 שעות בסך הכל. (זמן ההקפאה המדויק ישתנה בהתאם לגודל התבנית.)

3. להגשה, מגרדים את הגרניטה הקפואה במזלג, אם היא קפואה ומוצקה ואז מעבירים את הגבישים לכלי הגשה. אם גירדתם אותה בעת ההקפאה, פשוט העבירו אותה לכלי הגשה עם כף של גלידה. יוצקים מעל כדור גלידת וניל טרם ההגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חכו, אל תמהרו, ליברמן יטיל על זה מס סוכר... רק בעיקר על החרדים כמובן.
משה 01.03.23
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21