כיכר השבת

מרקם פריך ומראה מרשים: מתכון לקיש בצל וגבינות

הוא טעים, מרשים, ובעיקר דורש מעט מאוד מאמץ: מתכון לקיש בצל עשוי בצק פריך במרקם חמאתי ומילוי נהדר של בצל וגבינות שיעשה לכם טוב על הלב (מתכונים, אוכל)

3
כיכר השבת | כ"ב באב | 18.08.14
קיש בצל וגבינות פריך וחמאתי
קיש בצל וגבינות פריך וחמאתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 3 בצלים גדולים
  • 2 בצלים סגולים בינוניים
  • 4-5 גבעולי בצל ירוק
  • 2 ביצים
  • מיכל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קיש בצל וגבינות:

רגע לפני: הוא טעים, מרשים, ובעיקר דורש מעט מאוד מאמץ: מתכון לקיש בצל עשוי בצק פריך במרקם חמאתי ומילוי נהדר של בצל וגבינות שיעשה לכם טוב על הלב.

• מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: הקמח, החמאה, הביצה, המים וקורט מלח. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף קמח בהדרגה. לאחר שהבצק מוכן, מניחים אותו במקרר למשך 30 דקות.

• מחממים תנור על חום בינוני של 180 מעלות.

• במקביל, חותכים את הבצלים (הלבנים והסגולים) לטבעות, ואת הבצל הירוק פורסים לעיגולים.

• מחממים שמן במחבת רחבה, ומטגנים בה את טבעות הבצל הלבן והסגול, עד להשחמה.

• לאחר שהבצל מוכן, ממתינים שיצטנן מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת, עיגולי הבצל הירוק ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• מוציאים את הבצק מהמקרר, ומשטחים אותו באופן אחיד על גבי תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ.

• יוצקים על בצק הפאי את בלילת הבצל, ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, במשך 35 עד להתייצבות הקיש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
היי, אפשר להחליף את השמנת מתוקה בשמנת לבישול? יהיה צורך להוסיף סוכר או שומן כמו גבינה צהובה במקום?
ללא שם30.11.21
1
שלום רב, יש טעות במצרכי הבצק. מהו קוטר התבנית.?. תודה על התשובה.
מירי29.05.16
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20