כיכר השבת

מתכון לקיש כרישה ובצל בטעם מתקתק עדין

מנה קלאסית וטעימה: מתכון לקיש במילוי כרישה ובצל שיוצרים יחד מתיקות מעודנת. מתכון מעולה לחובבי הבריאות, שאינו מכיל גבינות וחוסך כמויות של גבינה ושומן רווי (מתכונים, אוכל)

4
כיכר השבת | כ"ט באב | 25.08.14
קיש כרישה ובצל בטעם מעודן
קיש כרישה ובצל בטעם מעודן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים קרים
  • קורט מלח
  • למלית הכרישה והבצל:
  • כרישה טרייה (משתמשים רק בחלק הלבן)
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1/2 מיכל שמנת לאפייה (בגרסת הפרווה: שמנת צמחית)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

רגע לפני: מנה קלאסית וטעימה של קיש במילוי כרישה ובצל שיוצרים יחד מתיקות מעודנת. מתכון מעולה לחובבי הבריאות, שאינו מכיל גבינות וחוסך כמויות של גבינה ושומן רווי.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים בקערה את הקמח, הביצה, אבקת האפייה, המלח והמים הקרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח. מניחים את העיסה במקרר למשך חצי שעה.

• בינתיים, פורסים את החלק הלבן של הכרישה לפרוסות וחותכים את הבצל לטבעות. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בה את הכרישה עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים את הבצל ומטגנים יחד במשך 5 דקות נוספות.

• מעבירים לקערה את הכרישה והבצל. ממתינים שיצטננו מעט ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית: הביצים והשמנת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

• משטחים את הבצק באופן אחיד על גבי תבנית פאי עגולה (עדיף קפיצית) בקוטר 25 ס"מ, ומצפים גם את הדפנות.

• יוצקים מעל הבצק את תערובת הכרישה ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך 30 דקות, עד שהקיש הופך ליציב וזהוב.

אופן ההגשה: פורסים את הקיש רק לאחר שהוא התקרר מעט, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מי אני שאדרג את מה שלא טעמתי? לתוך מסך-הבית הנה אני מקיש, יבשר איש, הגאולה תחיש, לעם-קיש.   (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שם טוב27.08.14
3
פשטידה מעולה
בן נחום לאה09.09.18
2
אני מחפשת קיש כרישה פרווה ניתן להוריד את השמנת מתוקה ?
עזרה13.05.15

הצגת כל התגובות

1
האם אפשר להןסיף פטריות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל14.03.18
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20