כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת קינואה עם פלפלים צבעוניים וגבינות

ארוחה טעימה ויפה, מפוצצת מרכיבים טובים ובריאים שתגוון לכם את שגרת החביתה-סלט-גבינה. מתכון לפשטידת קינואה עם פלפלים צבעוניים וגבינות. מוכן תוך שעה ונשמר עד 5 ימים במקרר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י' באב | 31.07.20
פשטידת קינואה עם פלפלים וגבינות
פשטידת קינואה עם פלפלים וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף + 1 כפית שמן זית
  • 1/2 1 כוסות קינואה מבושלת
  • 1/2 1 כוסות קייל קצוץ
  • 1 כוס פלפלים קצוצים בכל צבע
  • 1/2 כוס גרגרי תירס טריים או משימורים (מסוננים)
  • 1/2 כוס בצל קצוץ
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 6 ביצים
  • 1 כף חלב
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס גבינת צ'דר מגוררת או גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים עם כפית שמן זית תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית בקינואה.

2. במחבת גדולה, מחממים כף שמן זית, מוסיפים את הבצל, השום והפלפלים ומטגנים במשך 3 דקות, לריכוך. מוסיפים את הקייל ומטגנים עוד 2-3 דקות, עד שנפחו של הקייל יורד והוא מתכווץ.

3. בקערה גדולה, טורפים היטב את הביצים, החלב, המלח, הפלפל השחור, הכמון ואבקת הצ'ילי.

4. מניחים את הירקות המטוגנים בשכבה אחת על הקינואה, יוצקים מעל את תערובת הביצים ומפזרים על הכל את הגבינה המגוררת.

5. אופים במשך 30-35 דקות, אך לאחר 20 דקות אפייה בודקים את מצב הביצים. אם הן יציבות, הפשטידה מוכנה. מוציאים מהתנור ומצננים 2-3 דקות לפני שחותכים ומגישים.

אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20