כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לגאלט פטריות וגבינות עם שאלוט ועשבי תיבול

גאלט זה סוג של פאי, רק שמקפלים את הבצק בחופשיות על המילוי - קונספט מושלם אם דיוק זה לא הצד החזק שלכם. מתכון לגאלט ממולא בפטריות, גבינות, שאלוט ועשבי תיבול - מאפה צרפתי מרשים שתמיד יקצור מחמאות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"א באדר א' | 22.02.22
גאלט פטריות וגבינות
גאלט פטריות וגבינות (צילום: Elena Demyanko on Shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לקלתית:

  • 250 גרם קמח מנופה
  • 250 גרם חמאה קרה, חתוכה גס
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 60 מ"ל מי קרח (מים קרים + קוביות קרח, אך לא משתמשים בקרח עצמו)

למילוי:

  • 30 גרם חמאה, חתוכה גס
  • 2 בצלי שאלוט זהובים, קצוצים דק
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 230 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינת טל העמק, מגוררת גס
  • 2 כפות תערובת תימין, אורגנו ועלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • גרידת קליפה דקה מלימון אחד
  • מיץ סחוט היטב מחצי לימון
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 180 גרם פטריות טריות, פרוסות עבה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את החמאה ומעבדים יחד עד שמתקבל מעין בצק גס עם גושי חמאה קטנים. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שהתערובת מתאחדת לבצק - ולא יותר, אחרת מרקם הבצק יפגע.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. יוצרים משניהם דיסק שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות במשך 20-30 דקות.

3. על משטח עבודה מקומח קלות, מאחדים את שני חלקי הבצק ומרדדים אותם לעובי של 3 מ"מ. חותכים את עלה הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ, מניחים אותו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

הכנת המילוי:
4. בסיר בינוני על אש בינונית, ממיסים 20 גרם חמאה. מטגנים את השאלוט והשום במשך 2-3 דקות עד לריכוך ומעבירים אותם לקערה. מצננים קלות ומוסיפים לקערה את הגבינות, עשבי התיבול, גרידת הלימון ומחצית מכמות הביצה הטרופה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

5. מניחים את המילוי במרכז עיגול הבצק ומשאירים שוליים בעובי 3 ס"מ.

6. בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את שאר החמאה ומסירים מהאש. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.

7. מפזרים את פרוסות הפטריות על המילוי, מזלפים מעל את תערובת החמאה והלימון ומקפלים את שולי הבצק באופן חופשי על המלית.

8. מברישים את הבצק בביצה שנותרה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20