כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למאפינס ביצים, ירוקים וגבינה בסגנון יווני

מאפיניס הביצים הללו נוצרו בהשראת המאפה היווני המלוח "ספאנקופיטה", שעמוס בתרד, פטרוזיליה, נענע ופטה. הם נשמרים מעולה במקרר 3-4 ימים ולחלופין, ניתן עטוף אותם בנפרד בנייר כסף ולהקפיא עד חודשיים. נהדרים כשזקוקים לארוחת ערב, בוקר או לחטיף עתיר חלבון בהתראה קצרה. וקבלו מאיתנו טריק סודי: קורט אבקת אפייה יהפוך אותם ליפים ואווריריים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בכסלו | 11.12.22
תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה
תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • שמן זית
  • 8 ביצים גדולות
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • מלח גס
  • 170 גרם תרד, קצוץ דק
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 3 כפות עלי נענע, קצוצים דק
  • 3 שיני שום גדולות, כתושות
  • 1 כוס גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:

1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-180 מעלות. מברישים בנדיבות בשמן זית את התחתית והדפנות של 8 שקעים בתבנית מאפינס. (אם בתבנית המאפינס שלכם יש יותר מ-8 שקעים, מלאו את הנותרים במים.)

2. מערבבים בקערה בינונית עם פיה את הביצים, האורגנו, הפלפל השחור, הפפריקה, אבקת האפייה וקורט מלח. (שימוש בקערה עם פיה מקל על יציקת התערובת לתבנית המאפינס.) מקציפים היטב ולאחר מכן מוסיפים את התרד, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע, השום והפטה. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתוך כל שקע מאפין עד לגובה של כשלושה רבעים ממנו (מקפידים להשאיר מספיק מקום להתפחה). אופים עד שהביצים מתייצבות במלואן, 25 עד 30 דקות. מצננים לזמן קצר ואז מעבירים סכין המרוחה בחמאה מסביב לקצה של כל מאפין כדי לשחרר אותו. מוציאים מהתבנית ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כותרת לא מתאימה לאתר חרדי.
תרבות יון בקטע טוב? 11.12.22
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20