כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למאפה בשר וצנוברים

כל העסק היפהפה הזה מסתכם בשני חצאי מאפה נהדרים ובתוכם תערובת בשר פיקנטית טעימה. מתכון למאפה בשר קל ומהיר הכנה שמגישים לצד סלט עלים ירוק (מתכונים, אוכל)

5
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ו בניסן | 15.04.15
מאפה בשר פיקנטי קוצר מחמאות
מאפה בשר פיקנטי קוצר מחמאות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1/2 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 500 גרם בשר טחון מופשר
  • 1 בצל גדול
  • חופן צנוברים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 6 שיני שום
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף שטוחה פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • להברשה: ביצה

אופן הכנת מאפה בשר פיקנטי:

רגע לפני: כל העסק היפהפה הזה מסתכם בשני חצאי מאפה נהדרים ובתוכם תערובת בשר פיקנטית טעימה. מתכון למאפה בשר קל ומהיר הכנה שמגישים לצד סלט עלים ירוק.

• חותכים לקוביות את המחמאה, ומעבדים בקערת מיקסר יחד עם הקמח, המלח, הסוכר, אבקת האפייה והביצה, עד לקבלת בצק אחיד.

• עוטפים את הבצק בניילון, מעבירים למקרר ועוברים לעבוד על המלית.

הכנת המלית:
• חותכים לקוביות את הבצל, וכותשים את שיני השום.

• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.

• מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

• מוסיפים את הבשר ומערבבים בכף עץ, עד שהבשר מתפורר ומשחים.

• מתבלים בפפריקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור.

• מוסיפים את חופן הצנוברים ועשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומסירים מהאש.

• מניחים לתערובת הבשר להתקרר בצד וחוזרים לבצק.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות.

• מרדדים 2/3 מהבצק לעלה עגול בעובי 1/2 סנטימטר.

• מרדדים את שליש הבצק הנותר לעלה עגול.

• מרפדים תבנית טפלון עגולה בעלת שוליים מעט גבוהים בעלה הבצק.

• יוצקים את תערובת הבשר כשהיא פושרת-קרה לתבנית, על הבצק, ומניחים מעל את עלה הבצק הנוסף. מהדקים היטב את הקצוות.

• מברישים את הבצק בביצה טרופה, וניתן לפזר מעל שומשום.

• אופים במשך 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

• מגישים חם לצד סלט עלים ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אפשר להסתפק לדעתי בכפית מלח בבצק במקום כף, ובבצק אפשר להשתמש במרגרינה רגילה במקום מחמאה, הטעם של המחמאה מאוד בולט. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם06.05.16
1
כדאי למערכת לשקול את שינוי שם המדור הזה. שכן השם כיכר לחם, הרבה יותר חינני, יפה, שיקי, ומתאים למדור העוסק בקולינריה.
אלי16.04.15
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21