ישראל במלחמהישראל במלחמה
לכבוד שבת

מתכון לסלקים ותפודים צלויים בתנור

המתכון הזה לסלקים ותפוחי אדמה אפויים עומד לשנות את כללי המשחק בתחום התוספות. פורסים סלקים סגלגלים ותפוחי אדמה זהובים דק מאוד, מניחים אותן בערימות ואז מסדרים במחבת ליצירת ספירלה. וואו, הירקות שלנו מעולם לא נראו או טעמו כל כך טוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 סלקים בינוניים, קלופים
  • 6 תפוחי אדמה זהובים בינוניים, קלופים
  • 4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • 2 כפות עלי טימין, קצוצים דק
  • 2 כפות עלי רוזמרין, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים מחבת מברזל יצוק בגודל של כ-22 סנטימטרים.

2. בעזרת מנדולינה, פורסים את הירקות לעיגולים דקים דקים. מניחים בצד.

3. בסיר קטן, ממיסים את המרגרינה על אש בינונית. מערבבים פנימה את הטימין והרוזמרין.

4. מברישים את בסיס ודפנות המחבת במחצית מחמאת העשבים. עורמים 8-10 פרוסות סלק ואז מניחים את הערימה על צד המחבת. לאחר מכן, עורמים 8-10 פרוסות תפוח אדמה. ממשיכים בתבנית זו עד ליצירת טבעת מסביב למחבת. חוזרים על התהליך למילוי החלק המרכזי.

5. מברישים מעל הירקות את יתרת חמאת העשבים ומתבלים במלח ופלפל.

6. צולים עד שפני הירקות מזהיבים ופריכים וחלקם הפנימי רך, 25-30 דקות. מצננים 10 דקות טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר