התוספת שתופסת

מתכון לספירלת בטטות אפויות חגיגית

המנה הזו רק נשמעת מסובכת. למעשה, היא ממש פשוטה להכנה, יפה בטירוף וטעימה אפילו יותר. כשאתם מחפשים תוספת מכובדת לאירועים ולשבתות, שלא תצטרכו לעמוד (ולעמול) שעות ארוכות במטבח בשבילה, לכו עליה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • ¼1 ק"ג בטטות, פרוסות דק, עם קליפה
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן זית + מעט לשימון
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק + עוד לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים תבנית עגולה במעט שמן זית.

2. מניחים בקערה גדולה את הבטטות, יוצקים פנימה את המרגרינה, השום, כף אחת משמן הזית, המלח, הפלפל והרוזמרין. מערבבים היטב - מפרידים את הפרוסות, כך שכולן יצופו בשמן.

3. מסדרים את הבטטות בתבנית בצורה מעגלית.

4. אופים, עם נייר כסף מעל, 30 דקות, עד שהבטטות רכות למדי (כמעט מבושלות לגמרי).

5. מוציאים מהתנור, מעלים את החום ל-220 מעלות. מסירים את נייר הכסף, מברישים את הבטטות בכף השמן הנותרת.

6. אופים 20 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב, מתפרך והבטטות מבושלות לחלוטין (בודקים עם סכין או שיפוד).

7. מפזרים עוד עלי רוזמרין, ענף רוזמרין שלם וקורט מלח גס, אם רוצים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר