כיכר השבת

מתכון: קוגל תפוחי אדמה. עונג שבת

קבלו מתכון נפלא של קוגל תפוחי אדמה, פשוט, קל, טעים. נפלא כתוספת למנה עיקרית ליד החמין. מתחמם נהדר גם לסעודה שלישית (מתכונים לשבת)

28
א´ שפית | כיכר השבת | י' בכסלו | 27.11.09
קוגל
קוגל (ישראל ברדוגו)

קבלו מתכון נפלא של קוגל תפוחי אדמה, פשוט, קל, טעים. נפלא כתוספת למנה עיקרית ליד החמין. ומתחמם נהדר על המיחם גם לסעודה שלישית.עוד מתכון ממגוון המתכונים של כיכר השבת

חומרים

8-10 תפוחי אדמה גדולים

2 בצלים בינוניים

4 ביצים

שלוש כפות קמח מצה

שקית אבקת אפייה

כף אבקת מרק בטעם עוף

מלח ופלפל

כחצי כוס שמן רותח

אופן ההכנה

במעבד מזון מגרדים את תפוחי האדמה והבצל ומייד שופכים עליהם את הביצים כדי שיישארו בהירים. מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהשמן ומערבבים היטב.

את השמן אפשר להרתיח בסיר קטן על האש או במיקרוגל. רק קחו בחשבון שהכלי שבו מרתיחים נאכל קצת. שופכים את השמן הרותח אל תוך התערובת ומערבבים היטב. לפני שמעבירים לתבנית כדאי לנסות ולסחוט קצת את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה. אפשר להכין בתבנית אחת בינונית או בשלוש תבניות מוארכות.

אופים בחום בינוני - גבוה כשעה וחצי או שעתיים. ויש לכם קוגל תפוחי אדמה מדהים.

תוכן שאסור לפספס
28 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
21
מלא MSG מסרטן.. טעים גם בלי, או אפשר להחליף בפטריות מיובשות טחונות
רדע23.01.17
אתה בטוח? אחרי הכל היה סרטן גם לפני המונסדיום גלוטמט.
משה בן דוד25.03.21
20
שליש מכמות התפוחי אדמה תעשו פירה ותוסיפו לתערובת (במקום לגרד הכל) יצא קוגל מושלם ונימוח. מומלץ גם להוסיף בצל מטוגן או אפילו להמיר תפוח אדמה אחד בבטטה. בתיאבון!
טבחית16.12.16
שהכנסת בטטה למשוואה, מה הקשר? מתוק מדי.. זה פשטידה לא קציצה
עח23.01.17
19
ממש טעים מעולה
עזרא24.06.16

הצגת כל התגובות

18
מעולה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלומית24.08.17
17
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבקה25.10.16
16
שחור טרי ולא להתקמצן על הבצל - יוצא טעים אש
אתי30.04.17
15
תודה רבה על המתכון הטעים
אלקנה27.05.16
14
זה נשרף לי :(
לא מגלה26.03.21
13
אפשר כמובן לוותר על א. האפיה והא. מרק ואז, הוא גם יותר בריא.... תודה רבה למפרסמת המתכון (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גילי22.04.16
טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב
בייייייייייייי27.05.16
12
אפילו בעלי שהוא חרדי לשעבר ומאד בררן באוכל שעליו כגל מאד אהב!
חילונית09.10.15
11
לגרד תפו"א במגרדת דקה מעט פלפל שחור כף מלח 4 ביצים אני מתייחס לכמות של קוצץ ירקות קנווד הפוט אחרי ערבוב טוב לצקת למחבת מעט שמן לחמם על אש נמוכה כ 20 דקות ולכבות לקרר לשמים במקרר למחרת הופכים בקלות לצד השני ואז שמים שנית שמן ואש נמוכה שעה אפילו שעתיים יוצא מוצלח בדוק
איריס14.01.15
10
הקוגל עכשיו בתנור ועושה רושם שיצא טוב :)
יעל17.01.13
9
את השמן אני שופכת לתבנית.מכניסה לתנור לכמה דקות וכשזה רותח אני שופכת לתוך התערובת ואז מחזירה הכל לתבנית. חבל על הכח שלכם! :-)
אתי07.06.12
8
תודה רבה תביאו עוד
תמי07.05.10
7
א "פרענק" ווס ואיסט נישט וי צשרייבן "תיבול"ץ
יהודה28.11.09
6
יצא טעים רק לא לשכוח לברך לפני
מיכל עוזרי25.03.21
5
הי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח רגיל ?....
אלישבע07.12.15
4
אפשר לוותר על כל הכמות של השמן ולא הבנתי כ"כ למה הוא היה צריך להיות רותח ואשמח להסבר. חוץ מזה התחסל תוך שניה! ממליצה לעשות בתבנית הגדולה ככה יוצא יותר נמוך ונאפה תוך פחות זמן. ואחרון חובה לסחוט את התפוחי אדמה ישר אחרי שטוחנים, בלי הביתה. כי כשסוחטים כל הביצה הולכת יחד עם הנוזלים ונאלצתי להוסיף עוד א
עינב06.05.15
3
האם צריך לאפות אותו מכוסה או גלוי?
איילת24.06.14
2
יצא הקוגל הכי טעים
אבי06.07.12
1
ניתן להוסיף שלש שיני שום, קמצוץ קינמון, מעט פפרקיה חריפה ופלפל שחור, צרור עלי פטרוזיליה קצוצה, לתוך התערובת, ולכסות בשלב הראשון בנייר כסף, ולאחר כשעה בתנור להסיר את הכיסוי כדי שהקוגל ישחים. בתיאבון
פרענק 27.11.09
אולי גם יעניין אותך
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21