כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון ליאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר

השפית מורן פינטו עם מתכון ליאפצ'ק משובח - קוגל תפוחי אדמה עם בשר, פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים שמהרגע שתגישו אותו לשולחן אף אחד לא יירגע עד שהוא לא ייגמר (מתכונים לשבת, אוכל)

15
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 23.10.19
יאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר
יאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים ומגורדים
  • 2 בצלים, מקולפים ומגורדים
  • 300 גרם בשר בקר קצוץ דק
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • 8 ביצים
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה המגורדים עם הבצל המגורד, מוסיפים מלח, פלפל שחור, קמח ושמן ומערבבים יחד. מוסיפים את הביצים ושוב מערבבים היטב לעיסה אחידה.

2. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. לאחר כמה דקות מוסיפים את רוטב הטריאקי ומערבבים שוב.

3. משמנים קלות תבנית אפייה, מניחים בתוכה חצי מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים לשכבה חלקה. מניחים מעל את תערובת הבשר ומשטחים גם. לבסוף, מניחים מעל את המחצית הנותרת של תפוחי האדמה, משטחים אותה ויוצקים מעל את כל הנוזלים שבקערה בה היו תפוחי האדמה.

4. מזלפים שמן על הכל, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל מכסים בנייר כסף ומהדקים היטב את השוליים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 3 שעות. מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים עד להזהבה טובה מלמעלה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
13
איזה גודל תבנית?
ריקי29.10.19
12
קצת מוזר במאכל כל כך אשכנזי לשים רוטב טריאקי ..לא נראה לי שהיה בפולין . ולכל התוהים בעניין זמן הטפיה ככל שזה יהיה בתנור ,על חום נמוך ,יותר זמן כך הוא יהיה טעים יותר . אצלנו ההורים הכינו והניחו בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ובאפיה זה הופך לקרנצי . אפשר להשתמש בסיר של הגחנון זה יוצא מעולה
ביל26.10.19
11
עם כל הכבוד לשפית איו צורך בכיסוי התבנית וכן ב3 שעות אפיה הרי הבשר עובר טיגון עם הבצל ותוך 10 דקות הוא בשל וראוי לאכילה והכיסוי של התבנית גורם לנוזלים להשאר בפנים ולא לצאת שעה וחצי לכל הדעות מספיק וךהשאיר פתןח מהתחלה תנסו ותראו כמה זה מוצלח מחכה לתגובות
שלמה 24.10.19

הצגת כל התגובות

10
למה היפסקתם להביא סרטונים מהכנת התבשיל וכדומה ???
יוווווווווח23.10.19
9
מתכון לא ברור..כתוב לטגן בצל אבל הבצל עירבבנו עם ביצים ותפוחי אדמה??
ענת24.10.19
ברשימת רכיבים כתוב פעמיים בצל, פעם ראשונה מקולץ ומגורד. ופעם שנייה קצוץ. את המקולף ומגורד יש לשים בקוגל. ואת הקצוץ יש לטגן לפני הבשר. עדיין לא מובן?
סבבה25.10.19
8
מה גודל התבנית? כמה על כמה?
המדייק23.10.19
7
האם יש לסחוט את תפוחי האדמה המגוררים?
ריקי יפה24.10.19
כנראה שלא. היא ציינה שאת הנוזלים של תפוחי האדמה שנשארו בקערה יש לשפוך מעל היאפצ’ק
לריקי11.11.21
6
אסור לאפות יאפצ'יק על 200 מעלות! עדיף 150. וכמה זמן שיותר יותר טוב. חבל לקלקל את זה עם רטבים סינטטים, בצל מטוגן, שום, נוזלי הבשר עצמו ואולי קצת רוטב מצלי הבשר , יתנו טעם אותנטי פולני אמיתי. לא לשכוח את מולדת הקיגל הזה!
פולניה24.10.19
5
למה שרוף?
צירי24.10.19
4
איך אני אוהבת קוגל. במיוחד מתוק!!
איה24.10.19
3
יאפצק, 3 שעות בחום 200 מעלות???
לילך28.10.19
2
בשלוש שעות אני אופה בשר צלי עם כבש פעמיים
מנש23.10.19
1
בטוח שזה 3 שעות? יש מצב שזה טעות?
אביגיל24.10.19
אולי גם יעניין אותך
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21