כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לאורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

אם אתם אוהבים אורז (מי לא בעצם?) ומחפשים דרכים לגוון אותו, המתכון הזה בשבילכם. יש פה בצל, שום, פלפל חריף ואפונה עם אורז בסמטי מלא. החלק הכי טוב? הם משולבים עם רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי גדוש בטעם. הכפילו כמויות מראש - שלא תגידו שלא אמרנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ה' באלול | 01.09.22
מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי
מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לרוטב הצ'ימיצ'ורי:

  • 3/4 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/2 כוס עלי כוסברה + עוד לקישוט
  • 2 כפות אורגנו
  • 2 שיני שום
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לאורז:

  • 2 כפיות שמן זית
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 פלפל חריף, פרוס
  • 1 חבילת אורז בסמטי מלא
  • 1 ביצה (לא חובה)
  • 1 כוס אפונה מבושלת

אופן ההכנה:

1. מכינים את הצ'ימיצ'ורי: מערבבים בבלנדר את הפטרוזיליה, הכוסברה, האורגנו, השום, הצ'ילי הגרוס, החומץ, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, אך לא מחית. יוצקים לכוס עם פיה ומניחים בצד.

2. מכינים את האורז: במחבת בינונית מחממים את שמן הזית, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף ומטגנים עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים, כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

3. מוסיפים את האורז וכף מים למחבת, תוך ערבוב, לאיחוד. מבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהירקות מתחילים להתכהות והאורז מתפרך מעט, כ-2 דקות.

4. אם משתמשים בביצה, שוברים אותה לקערה קטנה וטורפים בעזרת מזלג. יוצקים למחבת ומערבבים במהירות כדי להטמיעה בתוך שאר המרכיבים.

5. מוסיפים 1/4 כוס מהצ'ימיצ'ורי ומבשלים כ-3 דקות לאיחוד. מערבבים פנימה את האפונה. מגישים עם תוספת צ'ימיצ'ורי בצד וכוסברה, אם רוצים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21