כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

תפוחי אדמה קטנטנים, רכים וחמאתיים (אבל פרווה!) המצופים בקרום מתוק-מלוח-פיקנטי ופריך של אריסה, עשבי תיבול, בצל סגול ו-שימו לב, נגיעות פיסטוק! כן כן, זה מדהים בדיוק כמו בדמיון שלכם ומתאים במדויק כתוספת לעוף בליל שבת (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט באלול | 15.09.22
הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה
הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לתפוחי האדמה:

  • 680 גרם תפוחי אדמה בייבי
  • 1 כף מלח גס

לרוטב האריסה:

  • 2 כפות אריסה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 2 שיני שום, קצוצות

לציפוי עשבי התיבול:

  • 2 כפות בצל סגול קצוץ דק
  • 5 כפות פיסטוקים קצוצים דק
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף אורגנו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום.

2. מכינים את תפוחי האדמה: בסיר בינוני מכסים את תפוחי האדמה במים ומוסיפים את המלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך - בודקים בעזרת מזלג, 10-12 דקות. מסננים ומניחים בצד עד שהם מתקררים מספיק וניתן לעבוד איתם ידנית.

3. לרוטב האריסה: בקערת גדולה טורפים יחד את האריסה, השמן, הדבש והשום.

4. לאחר שתפוחי האדמה מתקררים, חותכים כל אחד מהם לשניים. מעבירים לקערה עם תערובת האריסה ומערבבים לציפוי.

5. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית המוכנה. צולים עד שהם פריכים וזהובים, 25-30 דקות - הופכים עם מלקחיים באמצע הבישול.

6. מכינים את ציפוי עשבי התיבול: בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את הבצל הסגול, הפיסטוקים, הפטרוזיליה והאורגנו.

7. להגשה, מפזרים מעט מתערובת עשבי התיבול על תפוחי האדמה ואת היתר בצד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה?
שרית21.04.23
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21