כיכר השבת

לסעודה המפסקת

מתכון לקרעפלאך ברוטב עגבניות שירעננו לכם את החיך

הרי לכם דרך מקורית לאכול קרעפלאך בסעודה המפסקת שלפני יום כיפור: עם רוטב עגבניות. אין סיכוי שהקומבינציה הזו עלתה בדעתכם (ובצדק) ובשביל זה יש את אושרית אברג'יל שעם מתכון לבצק של מורן פינטו רקחה מנה מהממת (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בתשרי | 06.10.19
קרעפלאך ברוטב עגבניות
קרעפלאך ברוטב עגבניות (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 500 גרם חזה עוף טחון או קצוץ דק (אפשר גם בקר טחון)
  • 2 בצלים קצוצים
  • צרור פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • תבלין גריל עוף
  • מעט כמון

לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 4-5 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים עיגולים.

2. מטגנים בשמן זית את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את חזה העוף/הבקר. ממשיכים בטיגון עד שהעוף מקבל צבע זהוב, מוסיפים את הפטרוזיליה ועלי הסלרי והתבלינים וממשיכים לטגן עוד כ-2-3 דקות. מצננים מעט.

3. מניחים במרכז עיגולי הבצק גבעה קטנה ממילוי העוף/הבקר וסוגרים כמו שק. מהדקים עם קצות האצבעות ומשטחים.

4. מרתיחים סיר גבוה עם מים, מלח וקצת שמן וכשהמים מבעבעים זורקים את הקרעפלאך לתוכו ומבשלים אותם עד שצפים + 3 דקות נוספות.

5. מניחים את הקרעפלאך על משטח, אחד ליד השני (עדיף לא אחד על השני, כדי למנוע הידבקות).

6. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון עד שהנוזלים נעלמים והעגבניות מקבלות צבע עמוק.

7. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן עוד 4 דקות.

8. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.

9. מוסיפים את הקרעפלאך ובעדינות, בעזרת כף, מרטיבים על ידי הרוטב.

10. ממשיכים בבישול עוד 7 דקות ומגישים.

11. מרכיבים את המנה: מניחים את הקרעפלאך על גבי צלחת, מעליהם יוצקים 2-3 כפות רוטב ומעל לכל מפזרים את שאריות חזה העוף/הבקר.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
העירקים אוכלים קובה, בערב יום הכיפורים, במרק ירקות, עכשיו אנינמבינה מדוע הורי נהגו כך
שיר שיר שיר09.10.19
4
חילול הקודש ממש!!! זה כמו חריימה מתוק!!;-)
רותי זאגעלבאך08.10.19
3
כמה קרפלך יוצא בערך?
יפעת07.10.19

הצגת כל התגובות

2
טעות חמורה בעגבניות יש חומציות שיגרמו לכם לצרבת כל הצום ממש לא כדאי
יודע מה אני אומר 07.10.19
1
למה כל מתכון פה כולם כותבים הערות במקום לפרגן? אחלה מתכונים. תודה רבה
מיכל 10.10.19
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם