כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לצלי כתף ופטריות: תבשיל חגיגי לשבת עם בשר מס' 5 - וול דאן

זה אולי המתכון הכי קלאסי בספר - וכמו שהוא טעים, ככה קל להכין אותו. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת צלי כתף ברוטב פטריות מושלם עם בשר מס' 5 מצוין של וול דאן (מתכונים לשבת, אוכל)

5
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | י"ט באלול | 15.09.22
צלי כתף ברוטב פטריות עם בשר מס' 5
צלי כתף ברוטב פטריות עם בשר מס' 5 (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5-2 ק"ג בשר מס' 5 (צלי כתף) מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 4-6 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור גס
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כף שמן זית

לרוטב:

  • 2 כפות שמן
  • 10-15 פטריות טריות שלמות
  • 1 בצל גדול, פרוס לחצאי טבעת
  • צרור סלרי, קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף דבש
  • 1 כף קמח או אבקת מרק - להסמכת הרוטב (לא חובה)

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מניחים את הבשר, מכסים במים, מוסיפים את עלי הדפנה, שמן זית, פלפל שחור גס ומלח גס, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 3-4 שעות.

2. מעבירים את נתח הבשר לקרש חיתוך ונותנים לו להצטנן. שומרים בצד את ציר הבשר.

3. לאחר שהבשר מצטנן, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות. בתום הקירור, פורסים את הנתח לפרוסות שוות ונאות.

4. בסיר רחב ונמוך על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות בשלמותן ואת הסלרי, מתבלים בפלפל שחור, ראס אל חנות, מלח ודבש ומערבבים במשך 1-2 דקות.

5. מסדרים בסיר את פרוסות הבשר, יוצקים מעל ליטר מציר הבשר, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות. כ-10 דקות לפני כיבוי האש, אפשר להסמיך את הרוטב עם אבקת מרק או כף קמח מהולה במעט מים. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לשים את הקמח בכוס עמידה לחום, למלא עד חצי מהכוס מים בטמפרטורת החדר לערבב היטב ואז להוסיף כף מהרוטב החם שבסיר לכוס עם הקמח, לערבב היטב, להוסיף עוד מהרוטב ואז ליצוק הכל לסיר ולאחד עם הרוטב תוך בחישה מתמדת.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
המתכון הכי טעים
שיפי17.09.22
לגמרי ..בעיני מתכון קלאסי לפרוסות בשר
אוראל בראל21.09.22
2
אווהו מגרה ממש תודה אתה אלוף ויש לך ידי זהב תודה לך על כל המתכונים השווים שאתה משקיע מכין עורך ומצלם ה' יברך אותך
דני18.09.22
תודה רבה על התגובה
אוראל בראל 21.09.22
1
יאוווו איזה מגרהההה
אור09.01.23
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האקדמיה החדשה

תוכנית חדשנית שמשלבת לימודים אקדמיים כבר בגיל צעיר

כיכר בשיתוף משרד החינוך | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם