כיכר השבת

מיוחד לראש השנה

מתכון לפסטייה במילוי פרגית עשיר וחגיגי עם וול דאן

אוראל בראל ילמד אתכם איך להכין את הסוכריה הכי פנסית שיש: פסטייה של עלי פילו פריכים שעוטפים מילוי פרגית עסיסי - מנה חגיגית, יפה וטעימה לראש השנה שתקצור מחמאות מהרגע שתניחו אותה על השולחן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

2
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | כ"ה באלול | 21.09.22
פסטייה במילוי פרגית
פסטייה במילוי פרגית (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם פרגיות טריות מרשת קצביות 'וול דאן', קצוצות היטב
  • 1 כרישה, קצוצה
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כף רוטב רימונים
  • 1 כף שמן - לטיגון הבצל
  • 8-10 עלי פילו מופשרים (רצוי לילה במקרר)
  • שמן זית - להרכבת הפסטייה
  • 1 כף שומשום
  • עירית (לא חובה)

להגשה: דבש / סילאן, טחינה גולמית

    אופן ההכנה:

    רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

    באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

    'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

    ירושלים:
    חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
    המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
    אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

    רעננה:
    האחוזה 94 | 09-886-5833

    בית שמש:
    ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

    צפת:
    דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

    וואטסאפ:

    ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

    קדימה, למתכון:

    צפו באופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מערבבים את הפרגיות הקצוצה עם מלח, פלפל שחור ורוטב רימונים. מניחים בצד לאיחוד טעמים.

    2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הכרישה ומטגנים לריכוך.

    3. מוסיפים את תערובת הפרגיות ומטגנים יחד עד שהפרגיות מבושלות.

    הרכבת הפסטייה:
    4. על משטח עבודה נקי, מניחים את כל עלי הפילו זה על גבי זה - עלה אחד לכל פסטייה. מברישים בשמן זית את העלה העליון באופן הבא: 3 פאות מהריבוע - כלומר את הקצה העליון, הקצה הימני והקצה התחתון של העלה. על הקצה השמאלי, מניחים פס נדיב ממילוי הפרגית ומגלגלים לרול מהודק מהצד של המילוי. סוגרים את הקצוות לצורת סוכריה ואם רוצים, קושרים כל צד בענף של עירית.

    5. מניחים את הרולים המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להשחמה יפה. לפני ההגשה, מזלפים על הפסטיות טחינה גולמית ודבש או סילאן ואפשר לפזר בצדדים גרגירי רימונים.

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    > לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

    (צילום: אוראל בראל)

    מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

    חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

    תוכן שאסור לפספס
    2 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    2
    מתכונים טובים וטעימים, תוציא ספר לחבר'ה שלא תמיד מול המסך.
    שרה22.09.22
    1
    מה אפשר לשים במקום רוטב רימונים??
    יעלי25.09.22
    אולי גם יעניין אותך
    עיקריות
    ש

    תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

    לכבוד שבת

    תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
    ש

    לכבוד שבת

    תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

    שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לימודי דיינות

    כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

    כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

    שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מיוחד

    שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

    שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מיוחד לסוכות

    כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מיוחד לראש השנה

    כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    משרות נחשקות

    סמינר שיוציא אותךְ עם תואר איתו תרויחי כפול

    כיכר בשיתוף תכלית | מקודם
    ש

    מיוחד לראש השנה

    עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    ראשונים לאקדמיה

    בר-אילן מזמינה בוגרי מוסדות חינוך חרדים להצטרף לתוכנית "ראשונים"

    כיכר בשיתוף בר אילן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    בצל הכלכלה המעורערת

    מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

    כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

    לכבוד שבת

    תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
    ש

    לכבוד שבת

    צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם