מתכון לפרנץ' טוסט מלוח בתנור - מושלם עם המרק

מתכון לפרנץ' טוסט מלוח שהולך מושלם עם כל מרק בערך. חתיכות עסיסיות של לחם עטופות בעשבי תיבול שנכנסות בתבנית אחת צפופה לתנור לאפייה קצרה (מתכונים, אוכל)

פרנץ' טוסט מלוח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 45 גרם חמאה + חמאה נוספת לשימון התבנית
  • 1 בצל שאלוט גדול (או 2 קטנים), קצוץ
  • מלח (רצוי מלח גס)
  • 1 כפית עלי תימין טריים קצוצים או קמצוץ נדיב של עלי תימין מיובשים
  • 1/2-3/4 כוס ציר ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן להחליף בעירית, בזיליקום, כוסברה, שמיר, נענע - או שילוב של כמה)
  • 1/2 2 כוסות לחם לבן או לחם מחיטה מלאה, קרוע לפיסות גסות (כאלה שימלאו את כל התבנית)
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית מלבנית או אליפטית עם שוליים גבוהים בנפח 1 ליטר.

2. במחבת קטנה על אש בינונית, ממיסים 30 גרם חמאה. מוסיפים את השאלוט הקצוץ וקורט נדיב של מלח, מערבבים ומטגנים במשך 3-4 דקות, עד שהשאלוט מתחיל להתרכך ולהשחים. מוסיפים את התימין, מערבבים, מטגנים עוד דקה ומסירים מהאש.

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצה יחד עם ציר הירקות או המים, עשבי התיבול הקצוצים ו-1/4 כפית מלח. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הלחם ותערובת השאלוט ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד שהלחם מצופה היטב ולח מאוד. אם התערובת נראית יבשה, מוסיפים 1/4 כוס ציר ירקות או מים.

4. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית המוכנה, מתבלים בפלפל שחור ומפזרים מעל את החמאה שנותרה (15 גרם). אופים במשך 30 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים ומגישים חם או מעט פושר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר