מה אוכלים היום?

מתכון לסלט בטטות וגרגירי חומוס אפויים ברוטב טחינה

3 הרכיבים המרכזיים של הסלט זה בטטות וגרגרי חומוס פיקנטיים ופריכים ורוטב טחינה מופלא. משם, קחו את זה לאן שאתם רוצים או שתקשיבו לנו ותלכו על שילוב של אבוקדו ועלי קייל לסלט שהוא בעצם ארוחה שלמה טעימה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

סלט בטטות וגרגירי חומוס עם אבוקדו וקייל ברוטב טחינה (צילום: Megan Sherling on Unsplash)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות קטנות, מקולפות וחתוכות לקוביות או פרוסות לעיגולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1-2 כפיות אבקת צ'ילי או 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) של גרגירי חומוס, מסוננים ושטופים היטב
  • 15 עלי קייל, שטופים וקצוצים גס
  • 1-2 אבוקדו, פרוסים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1-2 שיני שום, מגוררות או כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/3 כוס פרמז'ן מגוררת (לא חובה)
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הבטטות עם 2 כפות שמן זית, אבקת צ'ילי, פפריקה וקורט מלח ופלפל שחור. מפזרים אותם בשכבה אחת בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים אותן בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות.
2. מוציאים מהתנור, מפזרים מלמעלה את גרגירי החומוס ואת שמן הזית שנותר, מערבבים קלות ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות, עד שגרגירי החומוס פריכים והבטטות רכות.

3. בבלנדר, טוחנים את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.

4. בקערת סלט גדולה, מניחים את עלי הקייל הקרועים, שופכים מעל את הבטטות וגרגירי החומוס, מערבבים ואז יוצקים על הכל את הרוטב ומערבבים שוב. מסדרים מעל את פרוסות האבוקדו ומפזרים עוד פרמזן ופטרוזיליה קצוצה, אם רוצים. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר