שר הביטחון ישראל כ"ץ השתתף היום (ראשון) בהערכת מצב עם הרמטכ"ל אייל זמיר, ראש המוסד ברנע וצמרת צה"ל. הוא התייחס בדבריו להתקדמות המלחמה ואמר כי התכנית פועלת כסדרה "ואף מעבר לכך".
"אני רוצה קודם כל לברך אתכם על ההישגים הגדולים. כל מדינת ישראל, הציבור בישראל גאה בכם. אני יכול לומר לכם שגם בעקבות הלילה הקשה שעבר על מדינת ישראל יצא לי לדבר עם ראשי הערים בבת ים ורחובות", פתח כ"ץ.
"אמרתי שאני בא לכאן לישיבת הערכת מצב, המשך ההיערכות, אמרו: תמסור לרמטכ״ל ולכל הקצינים שיש כאן עורף חזק, תמשיכו לעשות את מה שאתם עושים, אנחנו איתכם, מגבים אותכם וכל הציבור כאן תומך בכם. אני חושב שיש כאן הבעת אמון של הציבור דרך הנציגים שלו, כל הציבור, בעשייה המדהימה הזאת".
בשלב הזה התייחס כ"ץ להמשך המלחמה: "התוכנית פועלת כסדרה וגם מעבר לזה. הפגיעה בטהרן ובמערכי הגרעין, במערכי ייצור הנשק, ההגנה האווירית, הטילים - היא פגיעה עוצמתית, היא זו שבעצם מורידה את איומי ההשמדה מעל מדינת ישראל. אתם עושים את זה ואנחנו כמובן ביחד מתקפים את זה כדרג מדיני, ביטחוני - ביחד עם הציבור כולו.

"ותמשיכו, הרמטכ״ל, לקלף את עור הנחש. זה ראש הנחש, תמשיכו לקלף פיסה פיסה את עור הנחש, תקלפו את הגרעין, תקלפו את ההגנ"א, תקלפו את הטילים, תקלפו את כל המטרות וגם מטרות משטר בטהרן".
הוא הוסיף: "ומי שבא ומנסה באמצעות העורף הישראלי להכניע אותנו ולפגוע בנו יבין שלמרות המחיר הכבד הוא לא יצליח, אבל הוא בעצם הופך עכשיו את טהרן לביירות ואת תושבי טהרן הוא הופך לבני ערובה וגם כאן תתבצע פעילות באותם מקומות כמו שכבר הנחיתם, שיש שם מערכי ייצור נשק, תינתן להם ההוראה לפנות ולהתפנות על מנת שצה״ל יוכל להמשיך ולפגוע בכל המטרות.
"אז באתי גם כמובן לחזק אתכם, באמצעותכם את המערך המדהים של אמ״ן ושל הטייסים ושל כל המערך שעובד כאן עם הישגים עולמיים חסרי תקדים, לאחל הצלחה ולהיערך ביחד להמשך".
0 תגובות