רגע אחד, במסע הלוויה של החלל ה-900 במלחמה בעזה - צמרר אומה שלימה | האלמנה הטרייה, צעדה אחרי מיטת בעלה כשבידה בנם הקטן, ליאור, תינוק בן תשעה חודשים בלבד, שבהמשך תועד זוחל לצד קבר אביו הטרי (בארץ)
ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, בחר לפתוח את שנת הלימודים בתלמוד תורה 'לחם ביכורים' בשכונת נווה יעקב, לצד בכירי העירייה ומ"מ רה"ע צביקה כהן | צפו בתיעוד (חרדים)
המנהיג הליטאי הגאון רבי דב לנדו הורה שלא לפתוח את שנת הלימודים בכיתות ט' בסמינרים בירושלים, וזאת "בעקבות מצבן של בנות רבות, מכלל החוגים והמגזרים, שלא התקבלו לסמינרים", בדומה למצב בבית שמש שם גם שנת הלימודים לא נפתחה | ועדת הרבנים הורתה להגדיל את הכיתות - לחמישים תלמידות | שר החינוך: "האפליה הגזענית והבזויה הזו תסתיים" (חדשות, חרדים)
חה"כ אורי מקלב השתתף בטקס פתיחת שנת הלימודים בבית הספר "נתיבות משה" ברחובות. ראש העיר מתן דיל העניק לו אות הוקרה על פועלו למען העיר. במסגרת הביקור התקיימה ישיבת עבודה מקצועית שדנה בהרחבת כיתות, חיזוק החינוך הבלתי-פורמלי ומתן מענה חברתי-ערכי לתלמידים (חרדים)
יצחק חזן, קשיש מבני ברק, נעדר במשך מספר שעות בלי להשאיר רמז להיכן נעלמו עקבותיו | המשטרה ביקשה את עזרת הציבור באיתור הנעדר בן 88 הנוהג על קטנוע - וכעבור זמן מה עדכנה כי הוא אותר (בארץ)
ראש הישיבה הגאון רבי דוד כהן בביקור מרומם בישיבה לצעירים מצויינים תורת שלמה 'כהנא' בפתח תקווה | ראש הישיבה מסר שיחת חיזוק מיוחדת לבחורים, ערך שו"ת חינוך עם אנשי החינוך בעיר ולאחר מכן השתתף בישיבת צוות של הישיבה | סיקור ותיעוד (חרדים)
על פי התחזית, היום יהיה מעונן חלקית עד בהיר, עם טמפרטורות רגילות לעונה | מחר וברביעי יהיה מעונן חלקית עד בהיר, עם טמפרטורות סביב הממוצע לעונה | בסוף השבוע ייעשה חם מהרגיל לעונה (התחזית)
חודשיים וחצי לאחר הפגיעה בבית החולים 'סורוקה' בבאר שבע במהלך מבצע 'עם כלביא', שרי האוצר והבריאות סיכמו על תוכנית שיקום וחידוש לבית החולים | על פי ההחלטה, יוקם צוות עבודה משותף שיבנה את המתווה לשיקום המבנים שנפגעו, שדרוג בית החולים, קביעת האומדן התקציבי וגיבוש לוחות הזמנים (בארץ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר היום במועצה המקומית ג׳וליס שבצפון הארץ, ונפגש עם מנהיגה הרוחני של העדה הדרוזית בישראל, השייח׳ מוואפק טריף, ועם ראשי העדה הדרוזית וחברי כנסת מהעדה | נתניהו אמר כי ישראל מתמקדת בהגנה על הדרוזים בסווידא, ביצירת שטח מפורז מנשק ופתיחת מסדרון הומניטרי להעברת ציוד רפואי ומזון (מדיני)
למעלה מ-1,000 תלמידי ישיבת "עטרת שלמה" בראשון לציון, שוקדים מאז תחילת השבוע על תלמודם, עם פתיחת 'זמן אלול' | הצלם שלומי כהן ביקר שוב בהיכל הישיבה ותיעד את קול השטייגען האדיר שממלא את הלב ומרעיד את הנשמה | צפו (עולם הישיבות)
אלפי בני אדם התאספו בחצות הלילה שבין שני לשלישי לאמירת הסליחות הראשונות לשנה זו כמנהג עדות המזרח | המעמד נפתח בתפילה לשלומם והחזרתם של החטופים, כשבקהל נוכחים גם שורדי השבי קית׳ סיגל ולנה טרופנוב ובני משפחות החטופים - שקודם לכן ערכו סיור מיוחד במנהרות הכותל | תיעוד ענק (חדשות)
היועצת המשפטית לממשלה הציעה לבג"ץ לבטל את ההנחה בתשלום לביטוח הלאומי - למי שלא התגייס לצה"ל | "ההנחה בדמי הביטוח הלאומי הניתנת לתלמידי ישיבות תחול רק על מי שהסדירו את מעמדם באופן פרטני מול רשויות הצבא", כתבה בהרב מיארה (חרדים)
כוחות המנהל האזרחי חילצו ישראלי שנכנס להתפלל בקבר יוסף, הותקף בידי מחבלים ורכבו נגנב | לאחר האירוע המסוכן, במערכת הביטחון שבים ומדגישים: "הכניסה לשטח A אסורה ומסכנת חיים" (בארץ)
היום מציינים שש שנים לפטירתה של הרבנית נעמי ברייטקופף ע"ה, לפני 34 שנים, כשאחד האחיינים שלה עלה ללמוד בישיבה גדולה, היא שיגרה לו מכתב מלא רגש יהודי אמיתי, עם הדרכות חשובות שיכולות להועיל גם לבחורי ישיבות בימינו אנו | המכתב (חרדים)
היום יהיה מעונן חלקית עד בהיר, תחול ירידה בטמפרטורות והקלה בעומס החום שיהיו רגילים לעונה | מחר יהיה מעונן חלקית ונוח לעונה עם ירידה קלה בטמפרטורות, ייתכן טפטוף עד גשם מקומי קל בצפון הארץ ולאורך מישור החוף (התחזית)
לאחר שהערב דווח כי הרמטכ"ל זמיר ומפקד פיקוד המרכז בלוט ביקרו בחווה חדשה ביו"ש שהוקמה על אדמות מדינה שלא כחוק, הפוליטיקאים מימין משגרים הודעות תמיכה וברכות לזמיר ובלוט על "הביקור החשוב בחוד החנית של ההתיישבות" (פוליטי)
מאות בחורי 'עטרת שלמה' הגיעו היום אל קמפוס הישיבה בראשון לציון לרגל תחילת 'זמן אלול' | עם פתיחת שערי הישיבה, נצפו הבחורים מסתערים על בית המדרש כדי לתפוס את המקום הכי טוב שבו יוכלו לעשות שטייגען ולהתייגע בעמל התורה | צפו בתיעוד המרגש של הצלם שלומי כהן (עולם הישיבות)
במלאת שנה להלווייתו של רס״ר אורי דנינו הי"ד, לוחם הצנחנים שנחטף ונרצח בשבי חמאס, התכנסו בני משפחתו, חבריו ומוקירי זכרו בהר הרצל. אביו נשא דברים ותיאר: “ימים קשים בהם אין שבת ואין חג”. הוא קרא לגאולת החטופים ולסיום סבל המשפחות הממתינות לשוב בניהן משבי ארגון הטרור| צפו בדבריו (חדשות)
בעקבות פניות רבות, נרשמה פריצת דרך משמעותית בנושא הטיסות לראש השנה דרך מולדובה | "ישנו סיכום עקרוני שיאפשר לחסידי ברסלב לטוס דרך המדינה בדרכם לעיר אומן לראש השנה הקרוב" (חרדים)