הופעלו על ידי האיראנים

פרשת הריגול: זה מה שעשו החשודים מחוץ לבית שר הביטחון 

החשודים שנעצרו בחשד לריגול אחרי שר הביטחון, הגיעו בתחילה לאזור ביתו עם ציוד צילום, אך לא התקינו את המצלמות, ורק בפעם הנוספות - חזרו החשודים לעבר הבית ואספו את הציוד | החשודים שנעצרו בפרשה הם רועי מזרחי ואלמוג אטיאס, החשודים בריגול עבור איראן (חדשות)

השר כץ ברצועה (צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון)

הערב (שלישי), מתפרסמים פרטים חדשים סביב ניסיון הריגול בסביבת ביתו של שר הביטחון , על פי הפרסום בכאן 11 - החשודים הגיעו לראשונה לעבר ביתו של השר יחד עם ציוד צילום, לצורך התקנת מצלמות סביב ביתו של השר.

לאחר שלא עשו זאת בפעם הקודמת, חזרו החשודים לאחר שבוע לאזור כדי לאסוף את תיק הציוד שנותר במקום, אך גם אז כמו הפעם הקודמת כוחות השב"כ שהיו מחוץ לבית השר לא הבחינו בהם, והשניים נעצרו רק לאחר מספר משימות נוספות שבוצעו לטובת האיראנים.

שני העצורים בפרשה הם רועי מזרחי, ואלמוג אטיאס - בני 24 מהעיר נשר בצפון הארץ, אשר נעצרו בחשד לריגול עבור איראן, באזור ביתו של שר הביטחון בכפר אחים.

על פי הודעת שב"כ ומשטרת ישראל: "חקירת שב"כ והמשטרה העלתה כי במהלך שנת 2025 עמד רועי מזרחי בקשר עם גורמי טרור איראנים וביצע עבורם מספר רב של משימות ביטחוניות שונות, חלקן בצוותא עם חברו אלמוג אטיאס, תוך שהשניים מבינים כי הם פועלים בהכוונה איראנית וכי יש במעשיהם כדי לפגוע בביטחון המדינה, בשל בצע כסף".

בנוסף לכך ולבקשתם האיראנים ובהכוונתם "רכש מזרחי מכשיר טלפון סלולרי חדש והתקין עליו אפליקציה ייעודית לטובת השיח עם מפעיליו. בהמשך אף "התבקש על ידם להעביר תיק הטמון באדמה מנקודה אחת לנקודה נוספת, ובו להבנתו מטען חבלה".

גורם ביטחוני התייחס לפרשה: "מקרה זה מצטרף לשורת מקרים מהתקופה האחרונה המלמדים על מאמצים חוזרים ונשנים של גורמי טרור ומודיעין עוינים לגייס אזרחים ישראלים לטובת ביצוע משימות שנועדו לפגוע בביטחון מדינת ישראל ותושביה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: