טהרן מתייבשת

איראן במצוקה חסרת תקדים: מים בתשלום במכונות כספומט

איראן מתמודדת עם משבר מים וחשמל חמור שגרם להנפקת מי שתייה במכונות אוטומטיות בתשלום בטהרן | המים הפכו לסחורה, והממשלה מבצעת צעדים דרסטיים לצמצום הצריכה (העולם הערבי)

מים בתשלום במכונות כספומט באיראן (Photo: מסך)

מתמודדת עם משבר מים וחשמל חמור, הנגרם בשל גל חום חסר תקדים וירידה דרמטית במפלסי המאגרים ברחבי המדינה, במיוחד במחוזות טהרן, אלבורז ופארס. המצב כה חמור, עד שפקידים איראנים שוקלים להנהיג ימי שבתון קבועים בימי רביעי כדי ליצור סופי שבוע ארוכים, ואף שבוע חופש מלא בקיץ, במטרה לצמצם את הצריכה.

ניסוי סגירת משרדי הממשלה שבוצע ב-23 ביולי כבר הראה ירידה משמעותית בצריכת החשמל והמים בטהרן.

על רקע המציאות העגומה הזו, נחשף תיעוד דרמטי: סרטון שנשלח ל"איראן אינטרנשיונל" מציג מכונות חדשות המנפקות מי שתייה בתשלום בטהרן. מכונות אלו, המופעלות באמצעות כרטיסי בנק, מאפשרות לתושבים למלא מיכלים אישיים בדומה לפעולת כספומט. תופעה שמשקפת את חומרת מצב המים באיראן.

מאגרי המים העמוקים ביותר של איראן הצטמקו לבריכות רדודות. בבירה טהרן, לחץ המים נמוך עד כדי כך שברזים רבים אינם מספקים מים לקומות מעל השנייה בבניינים רבים, על פי דיווחים בתקשורת הממלכתית. מנהל סכר קראג', מוחמד עלי מועלם, הזהיר כי ייצור החשמל מהתחנה ההידרואלקטרית בסכר זה, המספק חשמל למערב טהרן, עלול להיפסק בתוך שבועיים אם מפלס המים יירד מתחת לסף הקריטי.

נשיא איראן, מסעוד פזשקיאן, הגדיר את המצב כ"רציני יותר ממה שמדברים עליו היום" והזהיר כי "אם לא נקבל החלטות דחופות היום, נתמודד בעתיד עם מצב שלא ניתן יהיה לרפא".

עלויות טיפול במשבר המים מוערכות ב-13.26 קוודריליון ריאל, שהם כ-15.7 מיליארד דולר, כאשר התקציב הלאומי הקצה רק כ-568.2 מיליון דולר לנושא קריטי זה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (97%)

לא (3%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
אם אין מיים תשתו נפט עם טילים בליסטיים ושאר מרעין בישין שיש לכם למכביר.... ולקינוח גם ביפרים....
משה
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
1111
העם לא אשם
נס1
שישתו נפט
סער
20
קיים גם באירופה במקום לקנות מים בבקבוק אז מביאים בקבוק וממלאים ביותר זול
איזה שטויות,
19
תגידו. אנחנו פרסים? כל היום חדשות על איראן. מה זה אמור לעניין אותנו???
יורם
18
המערכות שלהם יודעות להשתמש במסגרת אדיר של מספרים . איך כותבים קוואדרליון
נפתלי
17
הלוואי וחוסר המים יגרום לכך שאת המשאבים של המדינה הענקית הזאת הם יעבירו לטיפול בבעיות המים. ולא בהשמדת מדינת ישראל
מישה
16
מציע שישראל תספק להם מים בחינם,עומד להיווצר שם משבר הומניטרי כמו בעזה.
מוסטפא
אהבתי, משגרי הטילים לישראל עלולים להחטיא אם יעבדו בלי תנאים כגון מים.
ויל
15
גם מצב המים בישראל גרוע מאוד , בצורת שלא היתה כזאת ב-100 שנים האחרונות
נס1
14
לקנות מיים בכספומט אתם יכולים,למה אתם לא יכולים להרוג חמינאי? אותו מאמץ.כמעט.אפילו אם יותר,מי שקונה מים בכספומט חייב להרוג את מי שהוביל לזה.נקודה.
לילי
13
השמאל הקיצוני יעזור לכם וירגל עבורכם כי אתם נגד ביבי
rj
12
שישתו את המים של עזה
מחמוד
11
אין רחמים על עמלק שימותו בצמא כווולםםםם
שחר
10
שקטאר תממן להם מים
סמי
9
יש צינור נפט מאירן לישראל לא בשימוש שימכרו להם מים
אבי
8
תשתו את הדם שלך מינאי
אבא
7
שיקח אותם לאט ובסבל עד שיתהפך השלטון לטובת ישראל והעולם
תודה לה' יתברך
6
בעיה...זה יקח ממשאבים ממימון הטרור
גיל
5
אלוקים מעניש אותם .. לא להתעסק עם ישראל כי אלוקים איתנו
סער
4
שישראל תמכור להם מתקני התפלה למי שתיה. או שלא
גולן
3
אז במקום לשלוח מיליארדים של כסף לחיזבאללה. תתמקדו בבעיות של העם שלכם. עם מגעיל.
יערה
2
במקום לרכוש פצצות תחמושת ממדינות שירכשו בקבוקי מים ויחלקו לעם
יאיר
1
התחיל העונש של אירן על שיגור טילים לארץ הקודש
חי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בהעולם הערבי: