צמצום עילת הסבירות

יועמש"ית הכנסת מבהירה לבג"ץ: "אין מקום לביקורת שיפוטית על חקיקת יסוד"

בניגוד לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, שלא מייצגת את עמדת הממשלה - היועצת המשפטית לכנסת, שגית אפיק, מבהירה כי בג"ץ צריך לדחות את העתירות נגד צמצום עילת הסבירות | אחרי ההסברים המשפטיים, היא מדגישה כי עמדת הכנסת היא ש"אין מקום לעריכת ביקורת שיפוטית על חקיקת יסוד אשר התקבלה על ידי הכנסת בכובעה כרשות מכוננת" (אקטואליה)

(צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

היועצת המשפטית לכנסת, שגית אפיק, מגוננת על עמדת הכנסת מול בית המשפט המבקש להתערב בחקיקת חוק יסוד ומבהירה כי אין לכך מקום. זאת, בניגוד לעמדת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, שלא מייצגת את עמדת הממשלה, הסבורה כי צריך לפסול את צמצום עילת הסבירות.

בכתב התשובה של הכנסת לבג"ץ מתואר בהרחבה הליך כינון חוק היסוד המתקן שהתאפיין במחלוקת פוליטית, ציבורית ומשפטית וכן בדיונים ארוכים, בהשתתפות גורמים ממערך הייעוץ המשפטי לממשלה, מומחים מהאקדמיה וכן נציגי ציבור וחברה אזרחית.

כן מוצגת השתתפותם של חברי כנסת רבים, כאשר חלקם הביעו התנגדות עזה לנוסח הצעת החוק ולהליך הכינון, וזאת לצד רוב חברי הכנסת שתמכו בנוסח חוק היסוד כפי שהתקבל בוועדה ובמליאה.

מוצגת בהרחבה העמדה המשפטית של היועץ המשפטי לוועדה, עו"ד גור בליי, שהציף בהרחבה סוגיות רבות בדיון וקשיים שעולים מנוסח ההצעה. בתוך כך, מתוארת המחלוקת העזה הפוליטית, הציבורית והמשפטית כפי שהתבטאה בדיוני הוועדה ומחוצה להם.

על אף שלעמדת היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, ההסדר כפי שכונן בחוק היסוד המתקן מעורר שאלות שונות ומורכבות רבה שלא תמיד קיבלה מענה שלם בנוסח, בכתב התשובה מובאות טענות להוכחות תוקפו של חוק היסוד, בהתאם לחובתו של הייעוץ המשפטי לכנסת על פי חוק הכנסת.

באשר להתערבות בחוקי יסוד, הכנסת חוזרת על עמדתה המסורתית כי בהעדר מקור סמכות מפורש בחוק או בחוק-יסוד, אין מקום לעריכת ביקורת שיפוטית על חקיקת יסוד אשר התקבלה על ידי הכנסת בכובעה כרשות מכוננת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
חוק ייסוד הוא חוק רגיל שהמחוקקים העניקו לו את הכינוי 'ייסוד'. לא יותר מזה. אם הוא מפר זכויות דמוקרטיות אז אין לו זכות קיום ולאכיפתו אין לגיטימציה. לא יעזרו 64 מנדטים וגם לא 124 מנדטים.
משבר חוקתי
מה אתה אומר??? ומי קובע אם הוא מפר זכויות דמוקרטיות?? השופטים עלאק??? למעשה כל חוק הוא הפרת זכות, אבל אם החוק נקבע באופן דמוקרטי אז הוא שריר וקיים!! דמוקרטיה פירושה שהחוק נקבע על פי הרוב. דמוקרטיה אין פירושה שכל אחד עושה מה שבא לו!! גם בדמוקרטיה יש זכויות ויש חובות. ויש חוקים!!
פיקאסו
מי שלא מקבל את החלטת הרוב הברור בבחירות,ומי שממנה ראש ממשלה עם 6 מנדטים
מי מפר
1
יפה
יפה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: