עשרות בחורי הישיבה לצעירים בירושלים עמדו בשבוע החולף במבחנים קשוחים על המסכת הארוכה בש"ס • סדר יום של תענית דיבור, חזרות אל תוך הלילה ומבחנים יומיים על עשרות דפים • והסיבה שבגללה הרבנים הבוחנים נכנסו ל"מצוקה" • תיעוד וסיקור מיוחד (עולם הישיבות)
חיים רוזנבויםגורם בכיר במפלגות החרדיות בשיחה ל'כיכר השבת': "בנט חזר לפוליטיקה רק כדי להסית, הוא משתמש בימי האבל של תשעה באב כדי לזרוע שנאת חינם ולנסות להרעיב משפחות חרדיות באכזריות" • מתקפה חריפה על תוכנית בנט לשלול ממשפחות חרדיות סבסוד מעונות יום, הנחות בארנונה והטבות דיור: "פניו האמיתיות נחשפות - הוא רוצה לחנוק את לומדי התורה" • הגורם הבכיר מבהיר: "ניסיונות ההתערבות בחינוך החרדי הטהור ייבלמו בחומה בצורה; לא נמכור את נפש ילדינו בעבור נזיד עדשים" (חרדי)
נחמן שטרנהרץהחלטה דרמטית ומפתיעה מטלטלת את המוסד הרפואי 'שמיר', לאחר שהנהלת המקום שוקלת לסיים את העסקתו של מי שמכהן שנים ארוכות בתפקיד מרכז שירותי הדת. הצעד המדאיג מעורר תסיסה בקרב רבנים ועסקנים (חרדים)
בני סולומוןראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שיגר מתקפה חריפה בחשבון ה-X שלו נגד ראש העיר ממדאני, בעקבות התבטאויותיו נגד מדינת ישראל, הנהגתה, מפקדי צה"ל וחייליו. בנט הבהיר כי ההשמצות האנטישמיות ממקמות אותו בצד הלא נכון של ההיסטוריה לצד תומכי חמאס ומכחישי הטבח, והדגיש כי עם ישראל ימשיך להגן על עצמו בנחישות במלחמה המוצדקת שנכפתה עליו (אקטואליה)
יאיר טוקרעם הרחבת גבולות הקדושה והקמת הסניף השלישי של רשת הכוללים 'תשובות והנהגות' בעיר בית שמש, התכנסו במעון הקודש של הפוסק הגאון רבי משה שטרנבוך , שלושה מרביצי התורה שמונו לעמוד בראש הכוללים • ראשי הכוללים שמונו: הגאונים רבי מאיר קירשנבוים, רבי טוביה ליברמן ורבי אליהו ויינברג • הפוסק סמך ידיו, הורה מנסיונו והאציל ברכת קודש להצלחת המגבית העולמית | צפו (חרדים)
חיים רוזנבויםעם השלמת הסט המפואר של ארבעת הכרכים של "זוהר בני היכלא" על חומש ויקרא, התקבלה משלחת ממלכת הזוהר במעונו של האדמו"ר מקאמרנא • בראש המשלחת עמד נשיא המפעל וראש כוללי "עיטור הרבנים", הגה"צ רבי אליהו ישראל אשלג • האדמו"ר עיין ארוכות בכרכים והעלה בכתב ידו הסכמה נלהבת (חסידים)
חיים רוזנבויםחיים יבין, מגיש התוכנית האגדית "מבט", נפטר. יבין היה אחד ממגישי החדשות המיתולוגיים בטלוויזיה הישראלית.
כיכר השבתבפני נשיא ארה"ב עומדות שתי אפשרויות בנוגע לעימות המתמשך עם איראן | בשבועות האחרונים חזרה ארה"ב למלחמה בקנה מידה כמעט מלא עם איראן, כעת נראה ברור לאן מועדות פניו של טראמפ (חדשות)
כיכר השבתכל הזכויות שמורות לכיכר השבת בע״מ