איך מכינים רוטב איולי ועם מה מגישים אותו

איולי הוא רוטב מפרובאנס שבדרום צרפת המבוסס על שום ושמן זית ומעין מיונז ביתי קרמי ועשיר. כך מכינים אותו נכון, ועם מה מגישים אותו? כמטבל לחיתוכי ירקות טריים או אנטיפסטי, כרוטב לסלט או לכריך וכתוספת נהדרת לדגים אפויים או צלויים (מתכונים, אוכל)

רוטב איולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1-3 שיני שום, מגורדות או מעוכות למשחה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/8 כפית מלח ים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 3/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. בבלנדר או במעבד מזון, טוחנים יחד את השום, מיץ הלימון והמלח במשך דקה ואז מפסיקים את הטחינה ונותנים לרכיבים להתאחד במשך 1-2 דקות.

2. מוסיפים את הביצה והחלמון, טוחנים יחד עד לאיחוד ואז מוסיפים את שמן הזית בזרם דק ורציף תוך כדי שהבלנדר פועל. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (88%)

לא (12%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד ברטבים וממרחים: