נשיא סוריה, בשאר אסד, ממשיך לדבוק בעמדותיו המדיניות: בראיון ליומון האוסטרי די פרסה אמר אסד כי הוא לא צופה ששיחות השלום עם ישראל יחודשו בקרוב. אם אכן יקרה הדבר, אז החזרת רמת הגולן היא תנאי הכרחי לקידום התהליך.
לדברי אסד "הדבר שקובע בסופו של דבר הוא שישנם שטחים כבושים שיש להחזירם לסוריה. לאחר שזה יקרה נוכל לדבר על שלום".
נשיא סוריה הוסיף ואמר כי סוריה "לא מחפשת פיתרונות לשלום עם ממשלת ישראל, כי ממשלות בישראל באות והולכות בעוד שהשלום הוא מטרה שיש לפעול להשגתה בקביעות, אפילו אם אין לך שותף". בהתייחסו לממשלת ישראל הנוכחית אמר כי הוא אינו אופטימי ותיאר אותה כ"ממשלת ימין קיצונית שאינה תומכת בשלום".
בסוף השבוע אמר שר החוץ אביגדור ליברמן כי סוריה אינה פרטנר לשלום עקב תמיכתה בארגוני טרור פלסטינים. ליברמן אמר את הדברים בראיון לעיתון הגרמני "ברלינר זיטונג". "אנו צריכים להסתכל על המציאות. עד היום נמצאים תחת חסותה של סוריה ובשטחה ארגוני טרור כמו חמאס והג´יהאד האיסלמי. סוריה תומכת בחיזבאללה ומספקת תחמושת לדרום לבנון. סוריה תומכת בתוכנית הגרעין האירנית ואילו הסיבות שבגללן אני לא רואה בסוריה כשותף אמיתי להסכם כלשהו", אמר ליברמן.
בראיון לגלי צה"ל ששודר אתמול, אמר שר החוץ ליברמן כי "אני מוכן לנהל משא ומתן עם סוריה, אך ללא שום תנאים מוקדמים". ליברמן הוסיף כי "אסד אמר לאחרונה שאם הוא לא ישיב את הגולן באמצעות משא ומתן, הוא יעשה זאת באמצעות מלחמה. זה כבר אולטימטום ואני לא מוכן לכך. בישראל מוכנים לקבל כל רטוריקה מהצד השני, אבל כשעונים לנו באותו מטבע כולם נכנסים לתזזית ומקרינים את הפחד החוצה. אנחנו במזרח התיכון ולרטוריקה יש תפקיד".
שר הביטחון אהוד ברק התייחס אף הוא אתמול לתהליך השלום מול סוריה. בישיבת הממשלה אמר ברק כי "לישראל יש אינטרס להביא להסדרת היחסים עם סוריה מתוך הגנה על האינטרסים החיוניים שלנו. לצורך שזה יידרש קיום משא ומתן".