מיוחד

מתכון לשניצל וינאי פריך וסלט מלפפונים מרענן בצד

בישראל מכינים את השניצל מחזה עוף, אבל הפעם אנחנו חוזרים למקורות ומכינים שניצל וינאי קלאסי מפרוסות עגל עסיסיות ודקות. השף של 'וול דאן - בשר מהדרין' עם מתכון לשניצל וינאי בציפוי פריך וסלט מלפפונים מרענן בצד (מתכונים, אוכל)

שניצל וינאי של וול דאן בשר מהדרין (צילום: וול דאן)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 פרוסות שניצל עגל
  • קמח
  • 3 ביצים, טרופות עם 2-3 כפות מים
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • פירורי לחם פנקו
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לסלט:

  • 5 מלפפונים, קלופים ופרוסים לעיגולים
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 1/2 כוס עלי שמיר קצוצים
  • 2 כפות סוכר (או פחות, לפי הטעם)
  • 1/2 כוס חומץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מניחים את פרוסות השניצל בין שני ניירות אפייה ומשטחים אותן בעדינות בעזרת פטיש שניצלים או מערוך, עד שהן מכפילות את שטחן.

2. בקערה אחת מניחים את הקמח, בקערה שנייה טורפים את הביצים עם החרדל ובקערה שלישית מניחים את פירורי הלחם. מצפים כל פרוסה בקמח, מנערים קלות, טובלים בתערובת הביצים ולבסוף מצפים בפירורי הלחם.

3. במחבת גדולה, מחממים לחום גבוה מאוד שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה של כ-2.5 ס"מ). מטגנים את פרוסות השניצל המצופות - פרוסה אחת בכל פעם - עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים את השניצלים המוכנים לנייר סופג.

4. מערבבים בקערה גדולה את כל רכיבי הסלט ומגישים אותו קר לצד השניצלים החמים.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר