באנו לשדרג

מתכון לפנקייקים סינבון עם המון קינמון ורוטב משגע

למה צריך לבחור בין שבלולי קינמון (או בשמם האמריקאי, סינבונים) לפנקייקים, כשרוצים ללגום קפה חם ומפנק? אפשר ליהנות מכל העולמות, מילולית, בזכות המתכון הקל הזה לפנקייקים סינבון (כן, הם בדיוק כמו המקור, עם שפע של רוטב עשיר מלמעלה) - לארוחת בוקר, צהריים, ערב או קינוח. אנחנו לא שופטים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פנקייקים סינבון עם המון קינמון ורוטב משגע (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

למילוי הקינמון:

  • 6 כפות חמאה, מרוככת
  • 1/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כף קמח לבן, מנופה
  • 2 כפיות קינמון
  • קורט מלח

לפנקייקים:

  • 2 כפות קמח לבן, מנופה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חמאה, מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • תרסיס שמן, לפי הצורך

לרוטב:

  • ½1 כוסות אבקת סוכר
  • 3 כפות חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מכינים את מלית הקינמון: מערבבים בקערה בינונית את החמאה עם הסוכר החום, הקמח, הקינמון והמלח, לאיחוד. מעבירים לשקית פלסטיק בינונית עם רוכסן. סוחטים את המילוי לפינה אחת של השקית וחותכים את הפינה עם מספריים. מניחים בצד.

2. מכינים את הפנקייקים: בקערה גדולה, טורפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח, לאיחוד. בקערה קטנה, טורפים את החלב עם הביצים, החמאה המומסת ותמצית הווניל, לאיחוד.

3. מוסיפים את תערובת החמאה לתערובת הקמח ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק.

4. מחממים מחבת גדולה או פסים על אש בינונית. מרססים את המחבת החמה בספריי שמן.

5. עובדים בקבוצות של 3, בעזרת מצקת מעבירים שליש כוס בלילת פנקייק למחבת. מטגנים 1-2 דקות. סוחטים את מלית הקינמון על גבי הלביבות, בצורת ספירלה. ממשיכים לטגן 1-2 דקות.

6. הופכים את הפנקייקים ומטגנים 2-3 דקות מהצד השני. מוציאים מהמחבת וממשיכים עם שאר הבלילה ומלית הקינמון. מניחים בצד.

7. מכינים את הרוטב: מקציפים את אבקת הסוכר עם החלב ותמצית הווניל, לאיחוד. מוסיפים עוד חלב בכמויות קטנות, לפי הצורך, כדי שיהיה קל לזלף את הרוטב.

8. להגשה, עורמים שלושה פנקייקים על כל צלחת ומזלפים מעל את הציפוי או מגישים אותו בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר