- 5 לחמניות עגולות
- 5 ביצים בגודל L
- 200 גר' גבינה צהובה מגוררת
- 150 גר' גבינה מלוחה
- 150 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
- תוספת לבחירה: רצועות עגבניות מיובשות
- 1 בצל קצוץ דק
- פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- מלח גס
- פלפל שחור
- חמאה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את חומרי המילוי: גבינה צהובה, גבינה מלוחה, בצל קצוץ, פטרוזילה (או כוסברה) קצוצה. מתבלים בפלפל.
2. חותכים את ה"כיפה", את החלק העליון, זה כל לחמניה. כך שתישאר לנו קערה עם שוליים גבוהים.
3. מסירים את תוך הלחמניות, כמעט לגמרי. תדאגו להשאיר מעט מפנים הלחם ולא לפגוע בשוליים כדי שהקרום יישאר שלם ויציב. הקערה היא הבסיס שמחזיק את כל המנה.
4. מושחים את תוך הקערה בחמאה רכה, וגם קצת בשוליים, גדי לקבל קערה פריכה במיוחד.
5. מניחים בתחתית הקערה כמה רצועות של עגבניה מיובשת.
6. ממלאים את הלחמניה הקעורה במלית הגבינות. המילוי מגיע עד 3/4 מגובה הקערה.
7. שוברים את הביצים, מניחים כל אחת מעל המילוי. מפזרים מעט מלח גס.
8. מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני (170 מעלות) אופים עד שהביצה נקרשת. זורים גבינת פרמז'ן. את הפרמז'ן מפזרים רק על החלבון.
מגישים מיד.
טיפ: צורת הגשה נוספת, במיוחד אם יש לכם אורחים. מכינים את קערת הלחם מכיכר עגולה גדולה. שופכים ביצים סביב בתוך הכיכר כמספר הסועדים.
לאחר האפייה מחלקים את הכיכר למנות משולשות, כשבראש כל משולש - זוהרת ביצה.
בתיאבון!
]]>