ראגו בקר: פסטה בולונז עשיר בירקות

במקום להכין מהבקר הטחון שלכם קציצות, השקיעו אותו בתבשיל ראגו הכי טעים שאכלתם

שלומית רובין | כיכר השבת |
מרכיבים(6 מנות):
  • 1/2 ק"ג בשר טחון איכותי
  • 1 בצל גדול
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל צהוב/ כתום
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל חריף
  • 2 קישואים
  • 3 עגבניות בשלות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 גזר
  • 2 כפות סויה
  • 1 כוס יין אדום חצי יבש
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פטרוזיליה יבשה
  • פלפל שחור
  • מלח גס
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. קוצצים את כל הירקות לקוביות. את הגזר קוצצים קטן במיוחד.

2. מניחים בתחתית סיר רחב וכבד, עדיף עם תחתית כפולה, את שיני השום הכתושות. מדליקים את האש , ברגע שהשום מפיץ את ריחו מוסיפים את הבצל ומערבבים.

1/2 ק"ג בשר טחון איכותי1 בצל גדול1 פלפל ירוק1 פלפל צהוב/ כתום1 פלפל אדום1 פלפל חריף2 קישואים3 עגבניות בשלות4 שיני שום כתושות3 גזר 2 כפות סויה1 כוס יין אדום חצי יבשפפריקה מתוקהפפריקה חריפהפטרוזיליה יבשהפלפל שחורמלח גסשמן זית,אופן ההכנה:,1. קוצצים את כל הירקות לקוביות. את הגזר קוצצים קטן במיוחד. ,2. מניחים בתחתית סיר רחב וכבד, עדיף עם תחתית כפולה, את שיני השום הכתושות. מדליקים את האש , ברגע שהשום מפיץ את ריחו מוסיפים את הבצל ומערבבים. ,,3. כשהסיר רותח מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים במשך כמה דקות עד שהבצלים מטוגנים היטב.,4. מזיזים את הבצל הצידה, ומניחים את הבשר הטחון להיטגן ישירות על תחתית הסיר הרותחת. באמצעות כף עץ מפוררים את הבשר, שלא ייטגן לגוש אחד אחיד. ,ממשיכים לפורר תוך כדי טיגון ומערבבים. ,5. מוסיפים מעט מלח ופלפל. ,6. כעת מוסיפים את כל הירקות בהדרגה ולפי סדר. מפזרים מעט מלח אחרי כל ירק, מערבבים, ומניחים לו להתבשל מעט לפני שמוסיפים את הירק הבא. ,הגזר תחילה, אחר כך הפלפלים, הקישואים ובסוף את העגבניות. ,7. מערבבים היטב, מוסיפים את היין, הסויה והתבלינים, וממתינים לרתיחה על אש גבוהה. ,8. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. ,9. מבשלים כשעה עד שהעגבניות נמסות לחלוטין, הירקות רכים מאוד והתבשיל הופך להיות הרמוני ואחיד. ,10. מבשלים פסטה בצורה האהובה עליכם. מגישים מנת פסטה ויוצקים מעליה מהבולונז. מערבבים ואוכלים. ,השתכנעתם? התחילו לבשל!,בתאבון!
אחרי שעה על אש נמוכה, הרוטב מצטמצם לאחידות נפלאה עם הבשר (צילום: שלומית רובין)

3. כשהסיר רותח מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים במשך כמה דקות עד שהבצלים מטוגנים היטב.

4. מזיזים את הבצל הצידה, ומניחים את הבשר הטחון להיטגן ישירות על תחתית הסיר הרותחת. באמצעות כף עץ מפוררים את הבשר, שלא ייטגן לגוש אחד אחיד.

ממשיכים לפורר תוך כדי טיגון ומערבבים.

5. מוסיפים מעט מלח ופלפל.

6. כעת מוסיפים את כל הירקות בהדרגה ולפי סדר. מפזרים מעט מלח אחרי כל ירק, מערבבים, ומניחים לו להתבשל מעט לפני שמוסיפים את הירק הבא.

הגזר תחילה, אחר כך הפלפלים, הקישואים ובסוף את העגבניות.

7. מערבבים היטב, מוסיפים את היין, הסויה והתבלינים, וממתינים לרתיחה על אש גבוהה.

8. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

9. מבשלים כשעה עד שהעגבניות נמסות לחלוטין, הירקות רכים מאוד והתבשיל הופך להיות הרמוני ואחיד.

10. מבשלים פסטה בצורה האהובה עליכם. מגישים מנת פסטה ויוצקים מעליה מהבולונז. מערבבים ואוכלים.

השתכנעתם? התחילו לבשל!

בתאבון!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית