מתכון למרק אדום וקוביות גבינת חרמון

מתכון למרק פוטוגני להפליא עשוי עגבניות בשלות ומתובל בעדינות עם מרקם סמיך וחלק. את המרק מגישים במנות אישיות כמנת פתיחה חגיגית ויפה • אל תשכחו לצלם (מתכונים, אוכל)

מרק אדום וקוביות גבינת חרמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עגבניות טריות
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כוסות מים רותחים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • קוביות גבינת חרמון

אופן ההכנה:

• מכינים את העגבניות: חורצים צורת X בתחתית כל עגבנייה וחולטים את העגבניות במים רותחים במשך 8 דקות. לאחר מכן, מוציאים מהמים, מסירים את הקליפה, חוצים לשניים את העגבניות, מרוקנים מתוכן את הגרעינים וקוצצים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

• חותכים את הבצל לטבעות.

• ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים בה את טבעות הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים יחד עד שהעגבניות מתרככות.

• מעבירים את תערובת העגבניות למעבד מזון וטוחנים אותן עד שמתקבלת מחית בעלת מרקם חלק.

• מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומעל את רסק העגבניות, הסוכר, המלח ומעט פלפל שחור, ומבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית.

אופן ההגשה: את המרק מגישים חם במנות אישיות, כמנת פתיחה חגיגית ויפה. רגע לפני, מפזרים מעל המרק קוביות גבינת חרמון ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר